Πυρκαγιά έκαψε ολοσχερώς την CRUSTAL στη Νέα Σάντα

Στις φλόγες τυλίχτηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Νέας Σάντας το εργαστάσιο της Crystal.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 5 σήμερα τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το εργοστάσιο παρήγαγε επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες, και καταστράφηκε ολοσχερώς. Μόνο ο χώρος των γραφείων κατάφερε να γλυτώσει από την πύρινη λαίλαιπα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς:

«Την Τετάρτη 11-01-2017 και περί ώρα 05:05 πρωινής ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας για την εκδήλωση πυρκαγιάς στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΨΥΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΚΤΩΝ, ΚΡΥΣΤΑΛ Α.Ε., στην περιοχή Νέας Σάντας (εκτός σχεδίου) του Δήμου Κιλκίς.

Επί τόπου έφτασε δύναμη της Π.Υ. Κιλκίς, η οποία επενέβη άμεσα με τέσσερα (4) οχήματα με δώδεκα (12) άνδρες. Λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος κλήθηκαν και συνέδραμαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Δ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης με τρία (3) οχήματα με έξι (6) άνδρες, την Π.Υ. Γουμένισσας με ένα (1) όχημα με δύο (2) άνδρες και την Π.Υ. ΒΙΠΕ Κιλκίς με δύο (2) οχήματα με πέντε (5) άνδρες.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης του εργοστασίου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 12.00 μεσημβρινή χωρίς να απειληθούν παρακείμενα κτήρια και ανθρώπινες ζωές. Στο συμβάν παραμένουν τρία (3) οχήματα με οκτώ (8) άνδρες.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Διοικητής της Δ.Π.Υ.Ν. Κιλκίς Επιπυραγός Αντώνιος Χρηστίδης. Στο συμβάν παρευρέθη ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Πουλτίδης Κωνσταντίνος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και διεξάγεται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Κιλκίς.»