Ξεκινά ο διαγωνισμός για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στο Κιλκίς

Οικονομία /

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΑ, ξεκίνησε η δημοπράτηση έργων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις – 1.150 χμ. νέου δικτύου και 30.800 δωρεάν συνδέσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το Κιλκίς.

Το έργο της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου έχει προϋπολογισμό ύψους 140 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Σε ορίζοντα πενταετίας (έως το 2023), θα κατασκευαστούν 1.150 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν περί τις 30.800 δωρεάν συνδέσεις σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς), στις παρακάτω 18 πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες, Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά και Χαλκίδα.

Πιο συγκεκριμένα η θυγατρική της ΔΕΠΑ δημοσίευσε στις 14 και 16 Αυγούστου τρεις προκηρύξεις για την προμήθεια υλικών, μία για κάθε Περιφέρεια, και συγκεκριμένα για την προμήθεια σταθμών διανομής M/R – D/R 19/4, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών (MRS), «έξυπνων» μετρητών G4 – G25 και μετρητών G40.

Ο σχετικός διαγωνισμός έχει για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προϋπολογισμό 1,11 εκατ.

Οι τρεις αυτοί πρώτοι διαγωνισμοί σηματοδοτούν την αφετηρία μιας σειράς προκηρύξεων που θα βγουν στον αέρα το προσεχές χρονικό διάστημα από τη ΔΕΔΑ, με σκοπό να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα, ώστε έως το 2023 να αποκτήσει πρόσβαση το 100% των αστικών ιστών των 18 πόλεων.

Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, με σκοπό την κατασκευή 1.150 χιλιομέτρων δικτύου και την υλοποίηση 30.800 συνδέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις προκηρύξεις για τα κέντρα διανομής και τους μετρητές, θα πάρουν τη σκυτάλη οι διαγωνισμοί διοίκησης και επίβλεψης έργου, καθώς και επιθεώρησης τρίτου μέρους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις του κατασκευαστικού έργου.

«Ο στρατηγικός σχεδιασμός των αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ έχει ως κυρίαρχο στόχο να φέρει με όρους κοινωνικού κράτους ένα φθηνότερο και καθαρότερο καύσιμο στον πολίτη και στον επιχειρηματία που ζει ή δραστηριοποιείται στις ενεργειακά φτωχότερες περιοχές της χώρας. Με τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων και την αξιοποίηση της δυνατότητας χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και χαμηλότοκων δανείων, αυτό επιτυγχάνεται με το ελάχιστο κόστος σύνδεσης για τον πολίτη, με χαμηλά τιμολόγια διανομής και με επιδοτήσεις εσωτερικών εγκαταστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Περισσότερα

Ενημερωτική συνάντηση για το ΤΕΒΑ

Εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας ‘’Ευρωσύμβουλοι ΑΕ ’’, η οποία λειτουργεί ως αντένα στήριξης του προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους […]

Δείτε ακόμα

Πόσος καιρός ακόμη;

Από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου σύμφωνα με αναφορές των περιοίκων, ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΚ για την διαρροή επί της οδού Ακροπόλεως, […]