Προχωρεί η σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο

Οικονομία /

Την σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το κύριο σιδηροδρομικό δρομολογεί η διοίκηση του ΟΣΕ, μετά τις σχετικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε επισκεφθεί τη ΒΙΠΕ Κιλκίς, μετά από πρόσκληση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, και είχε διαπιστώσει την αναγκαιότητα του έργου. Πλέον ο ΟΣΕ προχωρεί στην προκήρυξη μελέτης, ώστε να ακολουθήσει σύντομα και η κατασκευή.

Η διοίκηση του Οργανισμού ενέκρινε την σχετική διακήρυξη, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η μελέτη, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί και το έργο.

Με την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως αναφέρουν κύκλοι της.

Ειδικότερα αναμένεται:

• Βελτίωση εξυπηρέτησης της ΒΙΠΕ με εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πρώτων υλών και εμπορευμάτων

• Αύξηση του εμπορευματικού έργου, διασυνδέσεις με λιμάνια και με την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 9.000.000 ευρώ.

Περισσότερα

Στην εξαγορά των σούπερ μάρκετ “Συμεωνίδης” προχώρησε η εταιρεία “Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.”.

Στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Συμεωνίδης” προχώρησε η εταιρεία “Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.” Ελληνικά Μάρκετ. Ειδικότερα, η εταιρεία “Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες […]

Δείτε ακόμα