Αλυσίδες ακόμα και μέσα στην πόλη του Κιλκίς για την κίνηση των οχημάτων

ΧΙΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ
      Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και του παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό oδικό δίκτυο του νομού.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής διεύθυνσης που εκδόθηκε στις 5 το απόγευμα και μέχρι το βράδυ δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα, με σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνταν στο δρόμο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, από τη πρωτεύουσα του νομού μας μέχρι το ύψος του Δρυμού, καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών στο δρόμο Κιλκίς – Θεσσαλονίκη δεν έχει πέσει καθόλου αλάτι, με αποτέλεσμα η χαμηλές θερμοκρασίες και η συνεχιζόμενη χιονόπτωση να έχουν κάνει τη διαδρομή επικίνδυνη.

Η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «πλήρη κινητοποίηση» του μηχανισμού αποχιονισμού και εκτάκτων αναγκών, με συνολικά 60 αλατιέρες και 25 βοηθητικά οχήματα, που επιχειρούν σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Κ. Μακεδονίας και σε βασικές οδικές αρτηρίες του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε ακόμα και μέσα στην πόλη του Κιλκίς με μόνη διαφορά να παρουσιάζει ο δρόμος μπροστά από το δημαρχειακό κατάστημα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η αλατιέρα του δήμου την ώρα που γινόταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πέρασε τρεις φορές. Στους υπόλοιπους δρόμους του Κιλκίς δεν ξέρουμε άν πέρασε έστω και μία φορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλατιέρα του δήμου είχε τεχνικό πρόβλημα παρά τις διαβεβαιώσης της πολιτικής προστασίας ότι ήταν όλα έτοιμα για μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.

Δηλαδή αντιπεριφέρεια και δήμος που να μην ήταν κιόλας έτοιμοι, ποιός ξέρει τι θα μας περίμενε;

Και όταν αυτή η εικόνα παρουσιάζεται στην πόλη του Κιλκίς φανταστείτε ποιά είναι η κατάσταση στα χωριά του νομού μας!