Το πρώτο χιόνι

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Είχε να συμβεί αρκετά χρόνια, αλλά σε σχέση με την συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι ούτε πρωτόγνωρο ούτε …παράδοξο.
Ετσι, το πρώτο χιόνι στον νομό έπεσε ξημερώματα της Παρασκευής 24.10.14, πού αλλού, στο Πάικο, και συγκεκριμένα στο οροπέδιο των Μεγάλων Λιβαδίων με όλη την περιοχή να «ασπρίζει» από ένα στρώμα χιονιού ενός-δύο πόντων.
Όμως, προς το μεσημέρι ο καιρός «μαλάκωσε» και ο συνδυασμός βροχής και δυνατού αέρα έλειωσε το χιόνι.
Φυσικά ακόμη και μετά την σύνταξη του παρόντος μπορεί να έχει χιονίσει, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί ακόμη και αρκετά αργότερα.
Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει την «πρωτιά» της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσον αφορά στην πρώτη «επίσκεψη» του χιονιού στον νομό γι’ αυτόν τον Χειμώνα.
Είτε με είτε χωρίς χιόνι, εκείνοι που …«δεν καταλαβαίνουν τίποτε» είναι οι διοργανωτές και οι φίλοι της ετήσιας «Γιορτής της Πατάτας», που αναμένεται να δώσουν έντονο το «παρών» γιά άλλη μία χρονιά στα Μεγάλα Λιβάδια.
Μία εκδήλωση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου γιά την οποία αξίζει να ληφθεί μέριμνα από τα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποκτήσει σε βάθος χρόνου ευρύτερη περιφερειακή ή ακόμη και πανελλαδική εμβέλεια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Υπάρχουν και… οι Τρίτες!

Την αντίδραση όλων των πτερύγων του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του σώματος Νικολάου Καπουτζή γιά την […]

Μέσω γραπτών εισηγήσεων

«Θύμα» του νέου κορωνοϊού και η καθιερωμένη σύσκεψη γιά θέματα πολιτικής προστασίας εν όψει Χειμώνος, η οποία, με βάση και […]

Χρήζει δημόσιας απάντησης

«Η ποιότητα ζωής» σε ένα δήμο καταδεικνύεται και από τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα ζώα. Το τελευταίο […]

Δείτε ακόμα