Πρωταθλητής Ελλάδας μαθητών ο Αλέρου και μετάλλια από Δ. Παυλίδη και Μ. Τοπούζη

Αθλητισμός /

Με έντονη «λάμψη» νομού Κιλκίς διεξήχθησαν την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8.5.19, στο δημοτικό στάδιο Ιωαννίνων, οι πανελλήνιοι αγώνες πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού λυκείων Ελλάδας-Κύπρου.

Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος από τον νομό Κιλκίς πέντε στελέχη, με απολογισμό τριων μεταλλίων και δύο τιμητικών θέσεων.

Την κορυφαία διάκριση σημείωσε ο μαθητής του 2ου λυκείου Κιλκίς Αλέξανδρος Αλέρου, που, ύστερα από μία «κούρσα» – «αποθέωση» της τακτικής, ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδος στον δρόμο 800μ. με 2.00.75.

Εξοχη εμφάνιση, με νέα σπουδαία ατομική επίδοση, πραγματοποίησε ο πολλά υποσχόμενος ρίπτης Δημήτριος Παυλίδης του 1ου λυκείου Κιλκίς, που κατετάγη δεύτερος στην δισκοβολία (δίσκος 1,5 κιλού) με 54,88μ.

Την τριάδα των μεταλλίων συμπληρώνει η Μαρία Τοπούζη του 2ου λυκείου Κιλκίς, που με επίδοση 59,55μ. κατέλαβε την Τρίτη θέση στην σφυροβολία.

Τις δύο τιμητικές θέσεις κατέλαβαν στην σφυροβολία δύο μαθητές του λυκείου Καμπάνη, ο Γιάννης Κορακίδης, έκτος με την πολύ καλή επίδοση 62,68μ. και ο Χρήστος Κώστογλου, δέκατος με 48,06μ.

Φοβερή παγκόσμια επίδοση της Ε. Τζέγκο!

Μορφή των αγώνων ανεδείχθη η ρίπτρια του λυκείου Ν. Καλλικρατείας Ελίνα Τζέγκο, εκ των κορυφαίων ταλέντων του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, που ανεδείχθη πρωταθλήτρια Ελλάδος στον ακοντισμό (ακόντιο 500 γραμμαρίων) με την φοβερή παγκόσμια επίδοση κορασίδων των 65,90μ. έναντι 65,45 της προηγουμένης την οποία κατείχε η Κουβανή Μαρίσλεϋς Ντουάρτε!

Συγχρόνως συνέτριψε την δική της προηγούμενη πανελλήνια επίδοση, που ήταν 63,34μ. από πέρυσι!

Σημειώνεται, ότι η 17χρονη Τζέγκο είχε «προϊδεάσει» για τέτοιες επιδόσεις από την θεσμική ημερίδα ρίψεων «Χατζηαδαμίδεια» του Κιλκίς, στις 21.4.19, όταν και πρώτευσε στο αγώνισμά της με 55,20μ. μιάν επίσης αξιοσημείωτη επίδοση καθώς την σημείωσε με το ακόντιο των 600 γραμμαρίων της κατηγορίας γυναικών!

Περισσότερα

Προτεραιότητα στα αθλητικά έργα

Ο νομός Κιλκίς διέθετε ανέκαθεν ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του αθλητισμού, το οποίο μπορούσε και μπορεί να ανταποκριθεί […]

Δείτε ακόμα