Ο Αίας Κιλκίς πρωταθλητής…. με το απόλυτο

ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΤΛΑΣ

Αγώνες δέκα, νίκες δέκα, όλες με 3-0 σετ.

Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΚΔ Μακεδονίας η πετοσφαιρική ομάδα γυναικών του Αίαντος Κιλκίς, που από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην β΄εθνική κατηγορία.

Τον «επίλογό» της στο φετινό πρωτάθλημα τον «έγραψε» στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς ως τύποις φιλοξενούμενη από την αντίστοιχη του «συμπολίτη» Άτλαντος.

Και σ’αυτήν την αναμέτρηση «μέτρησε» η καταφανέστατη υπεροχή του Αίαντος σε επίπεδο στελέχωσης και πείρας,σε ένα ποιοτικό συνδυασμό, τον οποίο δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικώς τα φυσικά και αγωνιστικά προσόντα και ο ενθουσιασμός των παικτριών του Άτλαντος, από τις οποίες μόνον δύο (Λιάλια, Μεσιάρη) έχουν πείρα και παραστάσεις «δυνατών» αγώνων.

Ο Άτλας «πάλευε» και παρακολουθούσε το αποτέλεσμα στις αρχές όλων των σετ, έχοντας αναλάβει και πρόσκαιρο μικρό προβάδισμα στο τρίτο. Μετά απλώς… ακολουθούσε «εξ αποστάσεως».

Τα σετ: 11-25, 12-25, 10-25.
Διαιτήτευσε η, επίσης Κιλκισιώτισσα, Γιώτα Καλπακίδου.

Οι συνθέσεις:
ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Από το φύλλο αγώνος): Ι.Ντότσι, Δημητρακοπούλου, Αμαξοποιού, Λιάλια, Θεοχάρη, Βέργου, Πετρίδου, Αμοιρίδου, Μεσιάρη, Νικολαΐδου, Μιχαλοπούλου, Παπαδοπούλου.
ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Λαΐου, Δαλακλή, Σωτηρίου, Κυριακίδου, Νικολαΐδου, Παρασκευαΐδου (αε), Βλάχου, Κοτίδου.
ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ
Το… ξεχωριστό «μπλοκ»
Όπως αναφέρθηκε, η διαφορά δυναμικότητας «αφαίρεσε» κάθε ενδιαφέρον και «χρώμα» από αυτήν την συνάντηση.

Αυτά τα απέκτησε… αμέσως μετά την λήξη της!

«Φρόντισαν» γι’αυτό οι παίκτριες του Αίαντος με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις τους για την κατάκτηση του τίτλου, και ο… καλαθοσφαιριστής της Ελπίδας Τούμπας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βαρδάκος, που, κρατώντας μια μεγάλη ανθοδέσμη και μια μικρή τούρτα με κερί «ξεμονάχιασε» από τον όμιλο των υπολοίπων πανηγυριζουσών παικτριών την… εκλεκτή της καρδιάς του Χριστίνα-Χρυσοδώρα Σωτηρίου και της έκανε την πιο… ευωδιαστή και γλυκιά πρόταση γάμου, ενώ την ίδια στιγμή απλώνονταν στον αγωνιστικό χώρο μικρά κόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς.

Μη μπορώντας να διανοηθεί τέτοια έκπληξη, καθώς η… «συνωμοσία» του Χρήστου με τις συναθλήτριες, το προπονητικό επιτελείο και το προεδρείο είχε οργανωθεί… στην εντέλεια, η Χριστίνα-Χρυσοδώρα «πλημμύρισε» από δάκρυα χαράς και ευτυχίας είπε το «ναί» υπό τις ζωηρές επευφημίες όλων και αφέθηκε στην αγκαλιά του αγαπημένου της,αποτυγχάνοντας συνειδητά να …«διασπάσει» αυτό το… ξεχωριστό «μπλοκ».

Εν προκειμένω, χωρίς να το έχει ως…δεύτερο όνομα, ο Χρήστος, αποδείχθηκε…πράξει «Χρυσόδωρος»!

Μια αληθινή ξεχωριστή, ανθρώπινη και τρυφερή στιγμή, από εκείνες που ομορφαίνουν την ζωή αλλά και κάνουν χώρους, όπως μια αθλητική εγκατάσταση, να μένουν βαθιά «χαραγμένοι» στην μνήμη των ανθρώπων που τις δημιουργούν.

Η ώρα η καλή παιδιά.