Πρωταθλητής Ελλάδος στην σφαιροβολία και δευτεραθλητής στην δισκοβολία ο Κυριάκος Ζώτος

ΖΩΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Το «αστέρι» του Κυριάκου Ζώτου αρχίζει να εκπέμπει ακόμη πιο λαμπρό «φως» και να ακολουθεί πορεία πρός το κέντρο του «στερεώματος» του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Έτσι, ο 21χρόνος ρίπτης του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών ανεδείχθει το Σάββατο 17.6.17 πρωταθλητής Ελλάδος στην σφαιροβολία, «συντρίβοντας» την ατομική επίδοσή του με 19,34 μέτρα, έναντι 19,02 μέτρων, και προσέθεσε άλλον έναν «κρίκο» στην «αλυσίδα» των διακρίσεων που τον έχουν καταξιώση σε πανελλήνιο επίπεδο, και οι οποίες τιμούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά το σύνολο του κιλκισιώτικου αθλητισμού και γενικότερα τον ακριτικό τόπο του νομού Κιλκίς.

Είναι ο πρώτος πανελλήνιος τίτλος του φερέλπιδος αλλά ήδη «φτασμένο» κιλκισιώτη πρωταθλητή από το Πεδινό στην κατηγορία ανδρών, χωρίς μάλιστα να είναι η σφαιροβολία το κύριο αγωνισμά του, κάτι που του προσδίδει πρόσθετη αξία στην διάκρισή του.

Ο Κυριάκος Ζώτος στις πρώτες του δηλώσεις είπε: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου. Με βοηθάει ο συναγωνισμός τις τελευταίες εβδομάδες στην προπόνηση με τον Νίκο Σκαρβέλη. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ».

Και δευτεραθλητής στην δισκοβολία
Μόλις είκοσι πόντοι χώρισαν τον Κυριακό Ζώτο από το «ντάμπλ» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασσικού αθλητισμού ανδρών.

Ο συνεχώς ανερχόμενος στο «στερέωμα» του ελληνικού στίβου ρίπτης του Γ.Σ.Μανδρών, μιά ημέρα μετά τον θρίαμβο του στην σφαιροβολία, ανεδείχθει δευτεραθλητής Ελλάδος στην δισκοβολία, το κυρίως αγωνισμά του, με νέα ατομική επίδοση 55,84 μέτρα.

Για τον 21χρονο πρωταθλητή η δεύτερη χρονιά στην κατηγορία των ανδρών μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η καλύτερη της μέχρι στιγμής σταδιοδρομίας του αλλά και «εφαλτήριο» προς… ακόμη καλύτερες.

ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΣτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών διακρίθηκαν και δύο έφηβοι του Γ.Σ.Μανδρών, και οι δύο στην σφυροβολία, όντας ήδη καταξιωμένοι στις ηλικιακές κατηγορίες.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κορακίδης κατετάγη πεμπτος με νέα ατομική επίδοση 62,26 μέτρα, ενώ ο Μανώλης Καμτσικλής όγδοος με 57,94 μέτρα.

ΚΑΜΤΣΙΚΛΗΣ ΜΑΝΟΣΜετά την εξαιρετική εμφανισή τους στην σφαιροβολία, έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην δισκοβολία. Έτσι ο Καμτσικλής κατέλαβε την βαθμολογούμενη 14η θέση με 45,56μ., ενώ ο Κορακίδης την 18η με 43,27μ. και οι δύο σημείωσαν νέες ατομικές επιδόσεις.

Σ΄αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Γ.Σ. Μανδρών όχι μόνο έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρωτάθλημα αλλά ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την πανελλήνια φήμη του, συγκεντώνοντας 38 βαθμούς και παρέμεινε στις περίοπτες θέσεις αξιολόγησης των συλλόγων και ο κορυφαίος του νομού.