Πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων στην δισκοβολία ο Κ.Ζάλτος

Αθλητισμός /

Την μέχρι στιγμής κορυφαία διάκρισή του σημείωσε ο αθλητής του ΓΣ Μανδρών Κωνσταντίνος Ζάλτος.

Ο ταλαντούχος και συνεχώς εξελισσόμενος ρίπτης ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων στην δισκοβολία σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση 52,01 μ. (δίσκος 1,750 κιλού).

Η πρωτιά αυτή με την ταυτοχρονη βελτίωση της ατομικής επίδοσης «σφράγισαν» το «διαβατήριο» της συμμετοχής του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν το τετραήμερο από 18 έως 21 Ιουλίου 2019, στην σουηδική πόλη Μπόρας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Κωνσταντίνος Ζάλτος έγινε ο νέος «κρίκος» στην «μακρά» αλυσίδα ριπτών του ΓΣ Μανδρών πανελλήνιας και διεθνούς κλάσης στους οποίους οφείλει την ευρύτατη φήμη του και προβάλει τον κιλκισιώτικο και τον ελληνικό αθλητισμό αυτό το παραγωγικό όσο και λαμπρό «φυτώριο» κλασικού αθλητισμού ένα δημιούργημα του ακούραστου «αρχιεργάτη» ψυχής και κινητήριου μοχλού του Γιάννη Χρίστογλου.

Στο ίδιο πρωτάθλημα ο φέρελπις ρίπτης από το Πεδινό διακρίθηκε και στην σφυροβολία, όπου κατετάγη δεύτερος, καταρρίπτοντας και εδώ την ατομική επίδοσή του με 73,34 μ. (σφύρα έξι κιλών).

«Χάλκινη» η Ελένη Ζώτου
Οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 22 και 23.6.19 στο δημοτικό στάδιο Κατερίνης, μαζί με αυτούς του αντίστοιχου των νεανίδων.

Στο τελευταίο ο ΓΣ Μανδρών πανηγύρισε άλλη μία σημαντική επιτυχία, καθώς η Ελένη Ζώτου κατετάγη τρίτη στην σφυροβολία με νέα ατομική επίοδση 51,54 μ. (σφύρα τεσσάρων κιλών).

Μία επιτυχία, που προσλαμβάνει ιδιαίτερη αξία, δεδομένων των ανασταλτικών παραγόντων των τραυματισμών και των σχολικών υποχρεώσεων της ταλαντούχου ρίπτριας.

Στην σφυροβολία των παίδων έλαβαν μέρος και τα πήγαν καλά και οι Χρήστος Χρυσομαλλίδης, έβδομος με 52,25μ. και Χρήστος Κώστογλου, δέκατος με 44,00 μέτρα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα