Πρώτα αξιοποιήση των υπαρχόντων

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΙΡΑΝΗΣ

Εδώ κοντεύει να …ερειπώσει το κάποτε πρωτοποριαικό στο ειδος του μουσείο λίμνης Δοϊράνης και είναι γνωστός μόνο …«στα χαρτιά» ο βυζαντινός μουσειακός χώρος Δροσάτου.

Η ίδια ευρύτερη περιοχή απέκτησε έναν ακόμη μουσειακό χώρο, το πρώην στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτα» προς τιμήν της μνήμης του ήρωα του Κυπριακού Αγώνα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Και ως να είναι …το μοναδικό πράγμα που της έλειπε, βρέθηκαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων να προτείνουν γιά την περιοχή του πρώην δήμου Δοϊράνης την δημιουργία …ιστορικού μουσείου!

Μάλιστα, μεταξύ χώρων πιθανής στέγασής του προτείνουν …τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό δηλαδή έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες εκεί χώρους αναψυχήςπου ήδη έχει ενοικιαστεί σε ιδιώτη για τουριστική αξιοποίησή του!

Δεν βρήκαν τρόπο να συντηρήσουν αυτοί οι άνθρωποι τόσα χρόνια και να στηρίξουν ένα πρότυπο μουσείο, που θα μπορούσε να είναι «κράχτης» της περιοχής και όλου του νομού …από μόνο του, και τώρα «ψάχνουν» να του βρουν ….«ταίρι» (Προφανώς …στην εγκατάλειψη και την λησμονιά!).

Και μάλιστα ένα «ταίρι», που να «παρακάμπει» μιάν άλλη υπάρχουσα υποδομή στην πρωτεύουσα του νομού, το μουσείο Μάχης Κιλκίς, που και αυτό αναμένει …επί δεκαετίες να αξιοποιηθεί κατά τρόπο που να καταστεί σημείο πανελλήνιας αναφοράς στον τόπο.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 71η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Όλα στο …«ίδιο καζάνι»

Εχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο γεγονός, ότι μέσω των πάσης φύσεως «μπλογκ» και του ελλείμματος νομοθετικής ρύθμισης, σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας και φορολόγησής των καταργούνται ουσιαστικώς οι κανόνες Περισσότερα →

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

Απλώς …συνέφαγε

Στο Κιλκίς εθεάθη την Κυριακή 19.11.17 ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο γνωστός σε όλους Πανίκας. Και σε αντίθεση με τις φήμες, που τον ήθελαν να ψηφίζει γιά την εκλογή Περισσότερα →

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΚΟΥΛΑ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

«Εκκωφαντικές» απουσίες

Και μιάς και περί πολιτισμού ο λόγος, πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου της συμπολίτιδος Κυριακής (Κούλας) Φωτιάδου, το οποίο θα μπορούσε ανεπιφύλακτα να χαρακτηρισθεί ακόμη και ως Περισσότερα →

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Eνημερωτική δράση

«Αστυνομικοί της Γειτονιάς» του αστυνομικού τμήματος Παιονίας πραγματοποίησαν το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας Πολυκάστρου ενημερωτική εκδήλωση για τον ρόλο και τις δράσεις τους, με παράλληλη διανομή έντυπου υλικού. Προς Περισσότερα →