Πρώτα αξιοποιήση των υπαρχόντων

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Εδώ κοντεύει να …ερειπώσει το κάποτε πρωτοποριαικό στο ειδος του μουσείο λίμνης Δοϊράνης και είναι γνωστός μόνο …«στα χαρτιά» ο βυζαντινός μουσειακός χώρος Δροσάτου.

Η ίδια ευρύτερη περιοχή απέκτησε έναν ακόμη μουσειακό χώρο, το πρώην στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτα» προς τιμήν της μνήμης του ήρωα του Κυπριακού Αγώνα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Και ως να είναι …το μοναδικό πράγμα που της έλειπε, βρέθηκαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων να προτείνουν γιά την περιοχή του πρώην δήμου Δοϊράνης την δημιουργία …ιστορικού μουσείου!

Μάλιστα, μεταξύ χώρων πιθανής στέγασής του προτείνουν …τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό δηλαδή έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες εκεί χώρους αναψυχήςπου ήδη έχει ενοικιαστεί σε ιδιώτη για τουριστική αξιοποίησή του!

Δεν βρήκαν τρόπο να συντηρήσουν αυτοί οι άνθρωποι τόσα χρόνια και να στηρίξουν ένα πρότυπο μουσείο, που θα μπορούσε να είναι «κράχτης» της περιοχής και όλου του νομού …από μόνο του, και τώρα «ψάχνουν» να του βρουν ….«ταίρι» (Προφανώς …στην εγκατάλειψη και την λησμονιά!).

Και μάλιστα ένα «ταίρι», που να «παρακάμπει» μιάν άλλη υπάρχουσα υποδομή στην πρωτεύουσα του νομού, το μουσείο Μάχης Κιλκίς, που και αυτό αναμένει …επί δεκαετίες να αξιοποιηθεί κατά τρόπο που να καταστεί σημείο πανελλήνιας αναφοράς στον τόπο.

Περισσότερα

Θέμα προέδρου

«Το κλιμάκιο συνόδευσαν σε όλες τις επισκέψεις εγώ (σ.σ.: ποιός;), ο Ν. Τοπαλίδης, ο Ν.Αβραμίδης, ο υπεύθυνος για το νομό […]

Ποιός «συνωστισμός»;

Διοργανώνεται, λέει, στο Κιλκίς, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», μεταξύ άλλων για μια πόλη «με λιγότερο συνωστισμό». Αλήθεια;… πού τον είδαν […]

Οντότητα σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ

Από την μία κόπτονται για τα διαβόητα «προσωπικά δεδομένα» και απο την άλλη επιτρέπουν εικονοληψίες και φωτογραφίσεις από ανθρώπους όχι […]

Δείτε ακόμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]