Πρώτα αξιοποιήση των υπαρχόντων

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΙΡΑΝΗΣ

Εδώ κοντεύει να …ερειπώσει το κάποτε πρωτοποριαικό στο ειδος του μουσείο λίμνης Δοϊράνης και είναι γνωστός μόνο …«στα χαρτιά» ο βυζαντινός μουσειακός χώρος Δροσάτου.

Η ίδια ευρύτερη περιοχή απέκτησε έναν ακόμη μουσειακό χώρο, το πρώην στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτα» προς τιμήν της μνήμης του ήρωα του Κυπριακού Αγώνα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Και ως να είναι …το μοναδικό πράγμα που της έλειπε, βρέθηκαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων να προτείνουν γιά την περιοχή του πρώην δήμου Δοϊράνης την δημιουργία …ιστορικού μουσείου!

Μάλιστα, μεταξύ χώρων πιθανής στέγασής του προτείνουν …τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό δηλαδή έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες εκεί χώρους αναψυχήςπου ήδη έχει ενοικιαστεί σε ιδιώτη για τουριστική αξιοποίησή του!

Δεν βρήκαν τρόπο να συντηρήσουν αυτοί οι άνθρωποι τόσα χρόνια και να στηρίξουν ένα πρότυπο μουσείο, που θα μπορούσε να είναι «κράχτης» της περιοχής και όλου του νομού …από μόνο του, και τώρα «ψάχνουν» να του βρουν ….«ταίρι» (Προφανώς …στην εγκατάλειψη και την λησμονιά!).

Και μάλιστα ένα «ταίρι», που να «παρακάμπει» μιάν άλλη υπάρχουσα υποδομή στην πρωτεύουσα του νομού, το μουσείο Μάχης Κιλκίς, που και αυτό αναμένει …επί δεκαετίες να αξιοποιηθεί κατά τρόπο που να καταστεί σημείο πανελλήνιας αναφοράς στον τόπο.

ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Συγχαρητήρια γιά …συνάχι

«Από την ημέρα που ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μου έδωσαν διαδοχικώς συγχαρητήρια γιά κάποιες παρεμβάσεις μου, είμαι συνεχώς …συναχωμένος», είπε, μιλώντας κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Περισσότερα →

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΙΡΑΝΗΣ

Θετική κίνηση

Το μουσείο λίμνης Δοϊράνης είναι το πρώτο της περιοχής ευθύνης δήμου Κιλκίς, που απέκτησε κανονισμό λειτουργίας, ο οποίος εγκρίθηκε από τον δήμο, και λίαν προσεχώς αναμένεται η έγκρισή του και από την Περισσότερα →

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού

Ακόμη… έρχονται

Δύο αξιοπρόσεκτα ερωτήματα έθεσε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο γραμματέας Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Κυριακού, με την ιδιότητα του «απλού πολίτη»: -Κατά πόσον ο δήμος σκοπεύει να Περισσότερα →

images

Το κουίζ της ημέρας

Ποιός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου Κιλκίς ντύθηκε εισαγγελέας; Η απάντηση μετά τις Αποκριές.