Προσηλωμένοι στην νομιμότητα

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Φαίνεται, ότι μερίδα προσώπων και φορέων της ζωής τούτου του τόπου, όποτε απευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης προσκαλώντας σε συνέντευξη Τύπου, θεωρεί ως «δικαίωμά» του το να περιλαμβάνει σε αυτά και όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις οντότητας, άρα και νόμιμης λειτουργίας, εξομοιώνοντάς τα, έτσι, με τα νόμιμα.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, ότι σ’ αυτό το «δικαίωμά» τους αντιστοιχεί το χωρίς εισαγωγικά δικαίωμα τον νόμιμων μέσων ενημέρωσης είτε να μην ανταποκρίνονται στην πρόσκληση, όταν γίνεται γνωστό, ότι αυτή περιλαμβάνει εκ των προτέρων και τα μη νόμιμα, είτε να αποχωρούν οι εκπρόσωποί τους από τον χώρο της συνέντευξης, όταν προσέρχονται οι αντίστοιχοι των μη νομίμων, είτε να μην δημοσιεύουν και αναρτούν το περιεχόμενο της συνέντευξης, όταν αυτή παραχωρείτα… τμηματικώς, δηλαδή πρώτα σε νόμιμα και ακολούθως σε μη νόμιμα μέσα!

Αυτή η τελευταία περίπτωση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή και σε ό,τι αφορά σε συνέντευξη Τύπου της δημοτικής συμβούλου και πρώην προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κιλκίς Ελένης (Λένας) Αναστασιάδου, η οποία, με πρόσχημα … τον νέο κορωνοϊό, σε συνάρτηση με… την στενότητα του χώρου (λες και δεν υπάρχουν στο Κιλκίς χώροι για συνεντεύξεις Τύπου με πιστή τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας), παραχώρησε την συνέντευξη με… διαδοχικά «ραντεβού» πρώτα με εκπροσώπους νομίμων μέσων και κατόπιν με αντιστοίχους μη νομίμων! Και τούτο, παρά τις προηγηθείσες διαβεβαιώσεις περί … μη προσκλήσεως των μη νομίμων!

Επειδή, λοιπόν, το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» παραμένει αμετακίνητα προσηλωμένο στην νομιμότητα και αρνείται το «ίσα και όμοια» με την μη νομιμότητα, μη παρεκκλίνοντας συγχρόνως από τις αρχές του, δεν δημοσιεύει και δεν αναρτά ούτε λέξη από την συνέντευξη Τύπου της κ. Αναστασιάδου.

Ενημερώνει δε το αναγνωστικό και διαδικτυακό κοινό του, ότι επιφυλάσσει την ίδια ακριβώς μεταχείριση και σε κάθε άλλο πολιτικό, αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό πρόσωπο ή πρόσωπο οποιουδήποτε φορέα οποιουδήποτε τομέα της ζωής του τόπου, αποκλείοντάς το από τις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του, εφ’ όσον επιλέγει την ίδια τακτική του να «βάζει πλάτες» στα κατ’ ευφημισμόν «μέσα ενημέρωσης».

Αυτά, με την υπενθύμιση ότι ειδικώς σε σχέση με το θέμα της ΔΕΥΑΚ, ήταν το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», που το ανέδειξε σε όλες τις πτυχές και διαστάσεις του, αρχής γενομένης από την εποχή της προεδρείας της κ.Αναστασιάδου.

Από εκεί και πέρα, όταν εμείς λέμε κάτι, που έχει να κάνει με την εύρυθμη δημοσιογραφική λειτουργία,… δεν «ξελέμε»!

(Όπως φαίνεται, ότι… το συνηθίζουν μερικοί στον χώρο!).

Περισσότερα

Έμπρακτη απάντηση

Είχαν παραμεγαλώσει τα κλαδιά δένδρων σε σημεία της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου του Κιλκίς, και τόσο από περιοίκους όσο και από […]

Ούτε δραχμές ούτε ευρώ!

Ανάμεσα στις τελευταίες προσθήκες εξοπλισμού στο νοσοκομείο της Γουμένισσας ήταν και αυτή του νέου υπέρηχου, μιάς και όπως ανέφερε στον […]

Αλλαγή ώρας λόγω Survivor

Η αποχώρηση της Ανθής Σαλαγκούδη από το Survivor οδήγησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλο Θωμαίδη στην αλλαγή της […]

Δείτε ακόμα