Προσηλωμένοι στην νομιμότητα

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Φαίνεται, ότι μερίδα προσώπων και φορέων της ζωής τούτου του τόπου, όποτε απευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης προσκαλώντας σε συνέντευξη Τύπου, θεωρεί ως «δικαίωμά» του το να περιλαμβάνει σε αυτά και όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις οντότητας, άρα και νόμιμης λειτουργίας, εξομοιώνοντάς τα, έτσι, με τα νόμιμα.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, ότι σ’ αυτό το «δικαίωμά» τους αντιστοιχεί το χωρίς εισαγωγικά δικαίωμα τον νόμιμων μέσων ενημέρωσης είτε να μην ανταποκρίνονται στην πρόσκληση, όταν γίνεται γνωστό, ότι αυτή περιλαμβάνει εκ των προτέρων και τα μη νόμιμα, είτε να αποχωρούν οι εκπρόσωποί τους από τον χώρο της συνέντευξης, όταν προσέρχονται οι αντίστοιχοι των μη νομίμων, είτε να μην δημοσιεύουν και αναρτούν το περιεχόμενο της συνέντευξης, όταν αυτή παραχωρείτα… τμηματικώς, δηλαδή πρώτα σε νόμιμα και ακολούθως σε μη νόμιμα μέσα!

Αυτή η τελευταία περίπτωση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή και σε ό,τι αφορά σε συνέντευξη Τύπου της δημοτικής συμβούλου και πρώην προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κιλκίς Ελένης (Λένας) Αναστασιάδου, η οποία, με πρόσχημα … τον νέο κορωνοϊό, σε συνάρτηση με… την στενότητα του χώρου (λες και δεν υπάρχουν στο Κιλκίς χώροι για συνεντεύξεις Τύπου με πιστή τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας), παραχώρησε την συνέντευξη με… διαδοχικά «ραντεβού» πρώτα με εκπροσώπους νομίμων μέσων και κατόπιν με αντιστοίχους μη νομίμων! Και τούτο, παρά τις προηγηθείσες διαβεβαιώσεις περί … μη προσκλήσεως των μη νομίμων!

Επειδή, λοιπόν, το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» παραμένει αμετακίνητα προσηλωμένο στην νομιμότητα και αρνείται το «ίσα και όμοια» με την μη νομιμότητα, μη παρεκκλίνοντας συγχρόνως από τις αρχές του, δεν δημοσιεύει και δεν αναρτά ούτε λέξη από την συνέντευξη Τύπου της κ. Αναστασιάδου.

Ενημερώνει δε το αναγνωστικό και διαδικτυακό κοινό του, ότι επιφυλάσσει την ίδια ακριβώς μεταχείριση και σε κάθε άλλο πολιτικό, αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό πρόσωπο ή πρόσωπο οποιουδήποτε φορέα οποιουδήποτε τομέα της ζωής του τόπου, αποκλείοντάς το από τις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του, εφ’ όσον επιλέγει την ίδια τακτική του να «βάζει πλάτες» στα κατ’ ευφημισμόν «μέσα ενημέρωσης».

Αυτά, με την υπενθύμιση ότι ειδικώς σε σχέση με το θέμα της ΔΕΥΑΚ, ήταν το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», που το ανέδειξε σε όλες τις πτυχές και διαστάσεις του, αρχής γενομένης από την εποχή της προεδρείας της κ.Αναστασιάδου.

Από εκεί και πέρα, όταν εμείς λέμε κάτι, που έχει να κάνει με την εύρυθμη δημοσιογραφική λειτουργία,… δεν «ξελέμε»!

(Όπως φαίνεται, ότι… το συνηθίζουν μερικοί στον χώρο!).

Περισσότερα

Η Άννα… φυσάει

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς συζητήθηκε το θέμα της εγκατάστασης μεγάλης μονάδας ανεμογεννητριών στην περιοχή Χέρσου, Μ.Στέρνας και […]

Ευτυχώς… συνέπεσε

Ευτυχώς που η σημερινή απεργία των καταστημάτων εστίασης συνέπεσε με την μεγάλης διάρκειας διακοπή ρεύματος στην περιοχή του Κιλκίς, με […]

Φωτοσχόλιο

Καραμπίδης – Παπακώστας – Μασμανίδου στην πρώτη σειρά καθισμάτων στην ανακαινισμένη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Δείτε ακόμα

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών για τον οίκο ευγηρίας & θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Κιλκίς

Υπεγράφη σήμερα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, στο Διοικητήριο, η σύμβαση του υποέργου με τίτλο «Υπολειπόμενες […]