Γενικά

Προσβάλλει την νοημοσύνη η …«εργολαβική» υπεράσπιση του έργου του …«Τσιμεντόκηπου»!

Φαίνεται, οτι ωρισμένοι «τρέφονται» από το να προσπαθούν να επιβάλουν στην κοινή γνώμη του Κιλκίς δηλαδή στην μεγάλη πλειοψηφία τνω πολιτών και της κοινωνίας του Κιλκίς το «μαύρο» για «άσπρο»! Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εκ μέρους των σχεδόν… «εργολαβική» υπεράσπιση του εκτρώματος που προέκυψε από την επιχειρηθείσα κατ’ ευφημισμόν «ανάπλαση» της περιοχής «Κήπου» – πάρκου.

Μία «ανάπλαση» που διέψευσε τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών του Κιλκίς ιδίως δε τους επί πολλές δεκαετίες κατοίκους του για μια πραγματική αναβαθμιση αυτής της ιστορικής περιοχής. Κι όμως οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του έργου:

– Χαρακτηρίζουν περίπου ως… «ιδανικό» για εκδηλώσεις, περίπατο και αναψυχή ένα χώρο που παραπέμπει σε κακέκτυπο τσιμεντένιας πλατείας ενώ έπρεπε να αναπλασθεί ως πάρκο και καλύτερο από το προηγούμενο, με απλή διαμόρφωση των ήδη υπαρχόντων επί μέρους χώρων ψυχαγωγίας και αναψυχής και μη μετατροπής τους σε στέγη υπηρεσιών του δήμου.

– Υποστηρίζουν οτι ο χώρος «τραβά τον κόσμο» παραπέμποντας σε δυο-τρία καταστήματα αναψυχής στην μια πλευρά του εκεί που οι…κανονικές πλατείες περιβάλλονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τέτοια καταστήματα.

– «Προσπερνούν», σε σημείο που να τίθεται εν αμφιβόλω η σχέση τους με το Κιλκίς και την ιστορία του το ότι για τον ιστορικό «Κήπο»-πάρκο δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα κοινωνικής λειτουργίας για τον απλούστατο λόγο οτι όλες τις εποχές από την…προπολεμική ίδρυσή του ήταν ένα από τα σύμβολα της κοινωνικής ζωής του Κιλκίς ανεξαρτήτως ηλικιών λειτουργικού καθεστώτος και κοινωνικών δεδομένων. (Αλήθεια, οι ίδιοι που βλέπουν… «κοσμοπλημμύρα» στα δυο-τρία καταστήματα της μιάς πλευράς του σημερινού «αναπλασμένου» χώρου τι θα έλεγαν αν βίωναν τα «μελίσσια» ανθρώπων που συγκέντρωνε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ο «Κήπος» – πάρκο;)

– Μέμφονται την σημερινή δημοτική αρχή για έλλειψη συντήρησης και φροντίδας του χώρου με μία από τις συνέπειες και την απώλεια επιφάνειας καινούργιου πρασίνου. Για τις δυο προηγούμενες που «φόρτωσαν» το έργο στην σημερινή χωρίς πρόβλεψη για ανάλογη αναδιοργάνωση και συγκρότηση της σχετικής υπηρεσίας, …ούτε κουβέντα! «Γαργάρα»! (Θα πείτε λογικό αφού ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του έργου όταν ακούγονταν φωνές που προειδοποιούσαν για αλλοίωση αντί ανπλάσεως του χώρου μεταξύ των οποίων και του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή»).

– Τέλος, προκαλούν την νοημοσύνη αλλά και την οργή τουλάχιστον της μεγάλης πληροφορίας των πολιτών όταν παραδέχονται οτι από την συγκεκριμένη επιλογή για την «ανάπλαση» ανέκυψαν σοβαρά προβλήματα χωρίς να «βρίσκουν» έστω και μια λέξη κριτικής σ’αυτήν άρα κριτικής στους προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες. Δηλαδή, είναι για «προσπέρασμα» το οτι εξ αιτίας της μη υπογειοποιήσεως της Ελευθερίου Βενιζέλου «κόπηκε» στα δυο η πόλη στην βασική οδική αρτηρία της από την δυτική μέχρι την ανατολική είσοδο της;

Ή επίσης είναι ήσσοντος σημασίας το ότι η μη υπογειοποίηση της οδού Αγίου Γεωργίου «έκοψε» την άμεση πρόσβαση στην πλέον τουρκικη περιοχή του Κιλκίς στον λόφο Αγίου Γεωργίου (θερινός κινηματογράφος, υπαίθριο θέατρο, δημοτικό αναψυκτήριο, ιερός ναός Αγίου Γεωργίου, σπήλαιο);
Ή μήπως διεκδικεί «δάφνες» το οτι στο έργο δεν προβλέφθηκε τίποτε για επίσης υπόγειους χώρους στάθμευσης;
Με άλλα λόγια αν για τους συγκεκριμένους κύκλους με δεδομένα τα προαναφερθέντα είναι «ολα καλά όλα ανθηρά» τι θα έλεγαν στην περίπτωση που δεν υφίσταντο αυτά τα προβλήματα;

Θα μιλούσαν για την… Μονμάρτη του Κιλκίς; Πού πιθανόν από την στιγμή που πριν καν ξεκινήσει το ε΄ργο της «ανάπλασης» αναφέρονταν στην … «Μπέλλα Βίστα» (“ Bella Vista”) κοινώς… «Καλλιθέα» του Κιλκίς λες και ο «Κήπος» -πάρκο κείται σε κάποιο… ύψωμα με πανοραμική θέα!
Βεβαίως πέρα από την φαιδρή πλευρά υφίσταται και η σημερινή πραγματικότητα όπου πραγματη την ακαλαίσθητη «εικόνα» χειροτερεύουν τόσο η βραδυπορία των αρμοδίων του δήμου για την φροντίδα και καθαριότητα του χώρου όσο και η ρυπογόνος συμπεριφορά πολιτών χωρίς την παιδεία εκείνη που θα τους επέβαλλε πολύ καλύτερες συμπεριφορές σε κάθε δημόσιο χώρο.

Ως προς αυτήν την παράμετρο ουδεις σκεπτόμενος πολίτης μπορεί να διαφωνήσει με τις επικριτικές αναφορές των προαναφερθέντων κύκλων.
Ως προς την ουσία όμως η νέα δημοτική αρχή οφείλει να «προλειάνει» το «έδαφος» ώστε το 2022 έτος κατά το οποίο επτρέπονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε κάθε εκτελεσθεν έργο σαν αυτό της «ανάπλασης» της περιοχής «Κήπου» – πάρκου καθώς συμπληρώνεται πενταετία από την αρχική εκτέλεση ώστεο συνολικός χώρος να ναδιαμορφωθεί κατά τρόπο που αφ’ενός μεν ο ίδιος να καταστεί πολύ περισσότερο ελκυστικός απο ό,τι σήμερα αφ’ετέρου δε να εξαλειφθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Γεωργίου ώστε η όλη περιοχή να υποστεί επί τέλους την πολυπόθητη αναβάθμισή της.

Διότι με εξωραϊσμούς και κατ’ευφημισμόν σχήματα σε ρόλο «προπετάσματος καπνού», για «απόκρυψη» είτε λαθών είτε κακώς κειμένων δεν είναι δυνατόν να συντελεσθεί καμμία αναβάθμιση σε κανένα χώρο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δραματική μείωση

Η στήλη συναντήθηκε τελευταία με τον πρώην δήμαρχο Κρουσίων (Κρουσσών) Γεώργιο Γαβριηλίδη, και η ερώτηση μας σχετιζόταν με το πολύ […]

Ακλόνητο «όχι»

Αμετακίνητη παραμένει η δημοτική αρχή Κιλκίς στο «όχι» της στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου των Κρουσίων. Ακόμη και αν αυτό […]