Προωθείται η ανάδειξη του Λουτρού Πολυκάστρου

Πολιτισμός /

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11.3.20 συνάντηση εργασίας του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς δρα Γεωργία Στρατούλη.

Τα θέματα, που συζητήθηκαν, ήταν η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της περιοχής, η δημιουργία διαχρονικών δικτύων πολιτιστικών διαδρομών, η οποία θα συνδυάζει, εκτός από τα μνημεία, και δράσεις άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (π.χ. γευσιγνωσία, οινογνωσία, μουσική κλπ.).

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ενσωμάτωση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς του έργου για την ολοκληρωμένη έρευνα, μελέτη, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη-απόδοση στην κοινωνία του Λουτρού του 15ου – 16ου αιώνα στο Πολύκαστρο. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο έργο, το οποίο ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2019.

«Ο δήμος Παιονίας, έχοντας άριστη συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς, θα συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην επίτευξη αυτού του έργου, με στόχο το μνημείο του Λουτρού Πολυκάστρου να αποκατασταθεί και να αποτελέσει κομβικό σημείο στον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής μας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα