Επίσκεψη της γενικής προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κιλκίς

Γενικά /

Τις δράσεις της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανέπτυξε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, στο γραφείο του, με την γενική πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Σίβυλλα Μπέντικ και τον διευθυντή παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Γεώργιο Θεοδωράκη.

Ο κ. Βεργίδης υπογράμμισε πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την έκδοση του «Επενδυτικού Οδηγού Νομού Κιλκίς», μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κιλκίς την οποία στήριξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο ίδιος, καθώς στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, τονίζοντας «πως με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων της περιοχής».

Παράλληλα – πρόσθεσε – «η ΒΙ.ΠΕ θα αποκτήσει και διασυνδέσεις με λιμάνια, όπως της Θεσσαλονίκης. Δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης για τη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, καθώς θα επιτευχθεί βελτίωση εξυπηρέτησης της ΒΙ.ΠΕ. με εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πρώτων υλών και εμπορευμάτων και αύξηση του εμπορευματικού έργου».

Η εθιμοτυπική επίσκεψη της κας. Μπέντικ στον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη είχε στο επίκεντρό της θέματα που αφορούν την ενίσχυση της εξωστρέφειας του νομού, καθώς και την ανάλυση των ευκαιριών που καταγράφουν οικονομικοί τομείς δραστηριοποίησης.

Ο κ. Βεργίδης έδωσε αναμνηστικά δώρα στην κα. Μπέντικ και τον κ. Θεοδωράκη, στα οποία αντανακλάται ο πλούτος του πολιτιστικού αποθέματος της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Η επίσκεψη της γενικής προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στο νομό Κιλκίς έγινε έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]