Συνεχίζει να προκαλεί «πονοκέφαλο» η λαϊκή αγορά Αξιούπολης

Πολιτική /

Την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας της Πέμπτης 29.3.18 απασχόλησε μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων αυτό που αφορά στην πολύπαθη επαναφορά της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης στον χώρο όπου διεξαγόταν πριν την έναρξη του έργου της ανάπλασης του ιστορικού της κέντρου, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς κάτι τέτοιο ουσιαστικώς δεν έχει συμβεί έως σήμερα παρά το γεγονός, ότι το έργο έχει παραληφθεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Και τούτο διότι τα όσα διημήφθησαν τις δύο τελευταίες Τετάρτες στην επίμαχη λαϊκή αγορά ως εφαρμογή της εν λόγω αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου και των κατ’ επανάληψιν δεσμεύσεων περί την επαναφορά από πλευράς του αρμοδίου αντιδημάρχου Γεωργίου Παμποράκη, δεν είχαν καμμιάν απολύτως σχέση ….με επαναφορά.

Κάτι το οποίο επισημάνθηκε από πλευράς των δύο επικεφαλής των μειοψηφιών Κωνσταντίνου Σιωνίδη και Σόνιας Συμεωνίδου και της δημοτικής συμβούλου, προερχόμενης από την πλειοψηφία και την δημοτική ενότητα της Αξιούπολης Ευανθίας (Εβελίνας) Πολιτίδου, στις τοποθετήσεις τους, επισημαίνοντας, εκτός των άλλων, την επιτακτική αναγκαιότητα εφαρμογής της.
Από την πλευρά του ο κ. Παμποράκης, επέρριψε ουσιαστικώς τις ευθύνες γιά την μη υλοποίησή της, παρά την σχετική ετοιμότητα της δημοτικής αρχής επ’ αυτού, όπως δήλωσε, στις ασφυκτικές πιέσεις του πανίσχυρου σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών, που αντιτίθεται σε αυτήν, αναφερόμενος παράλληλα σε μία τελευταία συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών με στόχο την εξεύρεση μιάς «χρυσής τομής» στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Μάλιστα στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Παιονίας, «πήγε» την υπόθεση ένα «βήμα» παραπέρα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του γύρω από το ενδεχόμενο της πλήρους επαναφοράς της λαϊκής και σε ό,τι αφορά στην διαφύλαξη του έργου ανάπλασης, αλλά και σε σχέση με την συμβολή της επαναφοράς στο θέμα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο μελλοντικής αλλαγής της απόφασης και της λειτουργίας της μεγαλύτερης και παραδοσιακότερης λαϊκής αγοράς του δήμου Παιονίας σε εντελώς νέα τοποθεσία.

Αναλυτικότερα γιά το τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ένας ρόλος διαφορετικός

Την ημέρα νύχτα έχει κάνει ο Θέμης Ανθρακίδης, ώστε να έχει επαφές με τους πολίτες του Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώνεται […]

Ένας …«φανερός δείπνος»

Ολοένα και πληθαίνουν οι διεργασίες, συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των προσώπων, που προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, και […]