Προγραμματική συμφωνία για την ένταξη 43 δράσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών

Πολιτική /

Προγραμματική συμφωνία για την ένταξη 43 δράσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών υπογράφηκε το πρωί της Πέμπτης από τον ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του αρμοδίου Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά.

Ο συντονισμός των δράσεων πραγματοποιείται υπό τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τρεις εξ’ αυτών χαρακτηρίζονται ως δράσεις – τομές οι οποίες αναβαθμίζουν δομικά τον τρόπο λειτουργίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές αφορούν :

  • Στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τη Ναυτιλία.
  • Στο Port Community System, δηλαδή σε ψηφιακές υπηρεσίες για τη δραστηριοποίηση των εταιρειών στα Λιμάνια και
  • Στην συνολική ψηφιοποίηση των αρχείων του ΥΝΑΝΠ.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς υπογράμμισε την καθοριστική σημασία της υλοποίησης δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στο χώρο της Ναυτιλίας, λόγω της στρατηγικής σημασίας του κλάδου για την ελληνική οικονομία και για την παρουσία της χώρας στη διεθνή εμπορική σκηνή. Όπως τόνισε, κοινός στόχος των δύο Υπουργείων είναι, επιπλέον, η διευκόλυνση ναυτικών, επιχειρηματιών και πολιτών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, «Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε αυτή τη νέα εποχή, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, η αλλαγή είναι και ταχύτατη και αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα και το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτή την εξέλιξη.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης από την πλευρά του υπογράμμισε τα εξής : «Συμφωνήσαμε σήμερα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μία σειρά από δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Η ψηφιοποίηση και η απλούστευση των διαδικασιών είναι σημαντικό κομμάτι για το χώρο της ναυτιλίας στην Ελλάδα, τόσο λόγω της στρατηγικής τους σημασίας όσο και λόγω της εκκρεμότητας σε αυτόν τον τομέα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα