Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Πολυούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων

Κοινωνία /

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Κιλκίς γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28.11.19, τους πολιούχους Αγίους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, τους εν Τιβεριουπόλει αθλήσαντες και μαρτυτικώς τελειωθέντες, εφόρους, προστάτες και πολιούχους του Κιλκίς.

Στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό της Πόλης, εκατοντάδες Κιλκισιώτες προσήλθαν στην πνευματική πανήγυρη του Κιλκίς για να τιμήσουν τους δεκα πέντε φρουρούς τους, προσκυνώντας παράλληλα και την ιερή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ιεράς μητροπόλεως Καστορίας, η οποία μεταφέρθηκε προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος ενώ της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο πολιός Ιεράρχης της Καστοριάς, σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στοβίων κ. Δαβίδ και του οικείου ιεράρχου, σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το θείο λόγο κήρυξε μεστά και θεολογικά ο μητροπολίτης της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, αναφερθείς στο Μαρτύριο των Αγίων για την αλήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς σεβασμιότητος κ. Εμμανουήλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του να συνεορτάσουν τους προστάτες του Κιλκίς, τους εκπροσώπους των Αρχών για την τιμητική τους παρουσία, τον Λαό του Θεού για την μαζική συμμετοχή του και τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Πολύκαρπο Κοντοζίδη και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της φετινής πανηγύρεως.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.α.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής Λιτανεία των ιερών εικόνων και του τεμαχίου του ιερού λειψάνου του πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των εορταζόντων Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Κιλκίς, αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, σημαιοφόρων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των προσκόπων του Κιλκίς, μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α.

Τα ιερά ψαλτήρια κόσμησε χοροί ιεροψαλτών με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη του ιερού ναού Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης Χρήστο Χαλκιά και τον πρωτοψάλτη του ναού των Πολιούχων Σπύρο Γκούσκο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η ΟΧΕ κήρυξε λήξη των πρωταθλημάτων

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η ομοσπονδία χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) κήρυξε λήξασα την φετινή περίοδο των πρωταθλημάτων εθνικών κατηγοριών. Έτσι, […]