Πλήρη κάλυψη στην ΔΕΥΑΚ παρέχει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Πολιτική /

Με «σκληρή γλώσσα» αντέδρασε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με αναφορές σε «βαρειές κατηγορίες» κατά της δημοτική επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ).

Αναφερόμενος στο εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα της διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 26.2.21, ο κ. Κυριακίδης χαρακτήρισε την ΔΕΥΑΚ ως «ισχυρή επιχείρηση, με άριστο στελεχιακό δυναμικό και πολύπλευρο έργο».

«Ας αφήσουμε», τόνισε ο κ. Κυριακίδης, «τις μεμψιμοιρίες και την μιζέρια, ας σταματήσει ο «λιθοβολισμός» της ΔΕΥΑΚ με άκριτη απαξίωσή της.

Η επιτυχία στο συνολικό έργο της, όπως της ένταξης κονδυλίου 25.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δεν θα είχε σημειωθεί, αν δεν διέθετε ένα τόσο άξιο προσωπικό.

Δεν παρατηρούνται φαινόμενα ούτε παραγκωνισμών ούτε αδιαφάνειας.

Βεβαίως, υφίστανται, διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας της, που είναι σεβαστές, όμως το θέμα είναι να υφίσταται συνεννόηση μεταξύ όλων των πλευρών και σύνθεση για την διατήρηση της επιχείρησης στο σημερινό υψηλό επίπεδό της.

Είναι απαράδεκτες οι οποιεσδήποτε γενικόλογες και αόριστες αιτιάσεις, με επιδίωξη την συκοφάντηση και απαξίωσή της.

Οποιος έχει να πει ο,τιδήποτε γι’ αυτήν να το κάνει προσκομίζοντας απτά στοιχεία και χειροπιαστές αποδείξεις».

«Σημαντικό έργο»

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος, επικαλούμενος το ίδιο δημοσίευμα, ρώτησε αν αυτό αντανακλά στην ΔΕΥΑΚ: «Αν ισχύουν τα υπονοούμενα, δεν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το θέμα της μετάβασης τριμερούς αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΚ στην Αθήνα;» διερωτήθηκε.

Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, στην ειδική του παρέμβαση χαρακτήρισε την ΔΕΥΑΚ ως «πυλώνα στήριξης του δήμου».

Απαντώντας στον κ. Αγαθόπουλο, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης δήλωσε: «Δεν μπαίνουμε στην λογική των υποθέσεων ή των φημών είτε των άνευ στοιχείων αναφορών. Γι’ αυτό απευθυνθείτε στις «πηγές» των δημοσιευμάτων. Για εμάς «μετρούν» τα έργα, και η ΔΕΥΑΚ έχει να επιδείξει σημαντικό έργο».

«Κρίσιμη περίοδος»

Στο θέμα παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καραμπίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΚ:

«Οσον αφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, με κάλυψε πλήρως η τοποθέτηση του δημάρχου. Η περίοδος είναι κρίσιμη για την ΔΕΥΑΚ εν όψει εκτελέσεως σημαντικών έργων.

Χρειάζονται ηρεμία και νηφαλιότητα. Να μην δυναμιτίζεται το θετικό κλίμα. Η επίσκεψη της τριμελούς αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΚ στην Αθήνα αποσκοπούσε στην ένταξη έργων, όπως το διυλιστήριο – αγωγός σε Μικρόκαμπο και Κιλκίς, αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Γνώριζαν οι πάντες γι’ αυτήν την επίσκεψη, καθώς δεν είμαστε ούτε «κλειστή λέσχη» ούτε παράνομη».

«Η ΔΕΥΑΚ διαθέτει αξιόλογα στελέχη, που παράγουν έργο, αλλά υπάρχουν και προβλήματα», αρκέσθηκε να αναφέρει η Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου.

Αντιθέτως, ο Χριστόφορος (Ακης) Πιπερίδης απένειμε εύσημα σε δημοτική αρχή και ΔΕΥΑΚ για την ένταξη του κονδυλίου των 25.000.000 ευρώ για έργα υποδομής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Δεν προωθούνται με απλά τηλεφωνήματα»

Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανέστης Πογέλης τόνισε: «Η μετάβαση της τριμελούς αντιπροσωπείας στην Αθήνα σχετίζεται με την εκ μέρους του δήμου διεξαγωγή αγώνα δρόμου για ένταξη μεγάλων έργων υποδομής σε διάφορα προγράμματα.

Τέτοια θέματα δεν μπορούν να προωθηθούν με απλά τηλεφωνήματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα πραγματικά δεδομένα

Γράψαμε εκ παραδρομής, αναφερόμενοι στο ζήτημα που σχετίζεται με τις εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες, […]

«Σφυρίζουν αδιάφορα»

«Μέσα σε λίγες μόνον ημέρες έπαθαν εκ νέου ζημιά τα φυτά καρπουζιού, που φυτεύτηκαν στην περιοχή των Αγιονερίων. Ο παγετός […]