Πιθανόν την προσεχή Δευτέρα η πληρωμή των αιγοπροβατοτρόφων

Αγροτικά /

Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της πληρωμής των αιγοπροβατοτρόφων, σε σχέση με τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει και από τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη κατά την επίσκεψή του στην Σπάρτη, την Παρασκευή 9-10-20, όπου τόνισε, ότι απομένουν «λίγες ημέρες για να πιστωθεί το «τετράευρο» της ενίσχυσης λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας».

Ως πιθανότερη ημερομηνία εκτιμάται η Δευτέρα 19-10-20.

Προϋπόθεση, γιά να συμβεί αυτό, είναι να ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και να «καθαρίσουν» οι σχετικές καταστάσεις, καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές «πηγές», υπάρχουν υπερβάσεις στα υποψήφια επιλέξιμα ζώα, σε σχέση νε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι το διαθέσιμο κονδύλιο ανέρχεται στα 30.155.000 ευρώ.

Η ενίσχυση θα προσεγγίζει τα τέσσερα ευρώ (3,800 ανά επιλέξιμη αίγα ή προβατίνα, και υπό την προϋπόθεση ότι ο αιτών θα πρέπει να έχει παραδώσει και δηλώσει μιάν ελάχιστη ποσότητα εκατό κιλών γάλακτος.

Περισσότερα

Στο Ν. Αγιονέρι λειτουργεί το μεγαλύτερο κυκλικό αμελκτήριο …των Βαλκανίων!

Το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια κυκλικό αμελκτήριο λειτουργεί στο Νέο Αγιονέρι, και αποτελεί …γυναικεία υπόθεση! Η αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση γαλακτοπαραγωγών αγελάδων […]

Το υπόμνημα κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε κοινόχρηστες δημόσιες και χορτολιβαδικές εκτάσεις

Το υπόμνημα οκτώ εκπροσώπων αρχών και φορέων κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κοινόχρηστες δημόσιες και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις του […]

Δείτε ακόμα