Πιστοποίηση του 2ου ΕΠΑΛ ως εξεταστικού κέντρου πληροφορικής

Ειδήσεις Video /

Στην επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του εργαστηρίου πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς ως πιστοποιημένου εξεταστικού κέντρου για πιστοποίηση της πληροφορικής παρέστη ο δήμαρχος και ο διευθυντής του επιμελητηρίου Κιλκίς μετά από σχετική πρόσκληση του διευθυντή της Γεώργιου Καραμούκη.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης εξήρε το καινοτόμο εγχείρημα του 2ου ΕΠΑΛ υπογραμμίζοντας ότι είναι από τα πρώτα δημόσια σχολεία σε πανελλαδικό επίπεδο που λειτουργεί ως πιστοποιημένο από το Α.Π.Θ. εξεταστικό κέντρο της ACTA A.E. για πιστοποίηση της πληροφορικής, αναγνωρισμένης από το ΑΣΕΠ.

Στάθηκε στις ωφέλειες της νέας εκπαιδευτικής δομής για τους μαθητές καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται στο εργαστήρι πληροφορικής, εντός σχολικού ωραρίου, τις βασικές ενότητες γνώσης των υπολογιστών από καθηγητές που είναι πιστοποιημένοι σ΄ αυτό τον τομέα και να δίνουν εξετάσεις με ένα συμβολικό τίμημα σε ότι αφορά τα εξέταστρα που δεν ξεπερνά τα 30ευρώ.

Το εργαστήρι πληροφορικής μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος εκμάθησης υπολογιστών και ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο και από μαθητές άλλων σχολείων και ενήλικες.

Ο δήμαρχος Κιλκίς και ο διευθυντής του επιμελητηρίου, αφού τοποθέτησαν συμβολικά τα έγγραφα πιστοποίησης στο εργαστήρι πληροφορικής, συνεχάρησαν τον διευθυντή του σχολείου Γεώργιο Καραμούκη και το σύλλογο διδασκόντων για τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν διαμορφώνοντας ένα ανοιχτό και φιλικό σχολείο που προάγει τη γνώση και ανταποκρίνεται πλήρως στους εκπαιδευτικούς του σκοπούς.

«Η μικρή συμβολή του δήμου Κιλκίς στο εργαστήριο πληροφορικής, με τον ελαιοχρωματισμό και τις εργασίες καθαριότητας του χώρου και η δωρεά υπολογιστών από το επιμελητήριο Κιλκίς για τον εξοπλισμό του, αποτελούν συνέργειες που δίνουν προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση, στους νέους ενεργούς δημότες μας, στον τόπο μας» τόνισε ο κ. Κυριακίδης ενώ τέλος διαβεβαίωσε τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς ότι ο δήμος Κιλκίς θα σταθεί αρωγός σε κάθε εκπαιδευτική του προσπάθεια που θα έχει γόνιμα αποτελέσματα για το σχολείο και τη μαθητική κοινότητα.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Γιώργος Καραμούκης ενημέρωσε τον κ. Κυριακίδη και τον κ. Ηλιάδη για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου ενώ είχαν ξεχωριστή συνάντηση με το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Περισσότερα

Θ.Βαφειάδης: «Με τις συμπεριφορές τους αποθαρρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο να αναμιχθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα»

Το είχε προαναγγείλει, όπως δημοσιοποιήθηκε και από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», το έκανε επισήμως πράξη, καταθέτοντας την σχετική δήλωση […]

Δείτε ακόμα