Πίεση από την μειοψηφία για αγορά απορριμματοφόρων και κάδων απορριμμάτων

Πολιτική /

Παρά τα γραφειοκρατικά «εμπόδια» βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία από πλευράς δήμου Κιλκίς για την αγορά νέων απορριμματοφόρων και ικανού αριθμού κάδου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του τομέα της καθαριότητας.

Αυτό ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 21.10.19, απαντώντας σε αναφορές και ερωτήματα δημοτικών συμβούλων, με αφορμή τα προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Βαφειάδης υποστήριξε ότι η αγορά απορριμματοφόρων και κάδων δεν κατέστη δυνατή νωρίτερα, επειδή ο δήμος διέθεσε εγκριθέν γι αυτήν κονδύλιο στον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κ. Μακεδονίας.

«Ωραία τα λόγια περί της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας από πλευράς δήμου, αλλά είναι αυτός που περιέκοψε κονδύλια γι αυτόν τον σκοπό», τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ. Βαφειάδης.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Βασίλης Καραμπίδης του ιδίου συνδυασμού («Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ»), καταλογίζοντας στην δημοτική αρχή ασυνέπεια στις συμβατικές υποχρεώσεις της για την λειτουργία της υπηρεσίας της ανακύκλωσης, «με επακόλουθο», όπως είπε, «να μείνει χωρίς αποτέλεσμα και συνέχεια η όλη ενημερωτική εκστρατεία, ενώ χαρακτήρισε ως «λάθος» την αποκομιδή απορριμμάτων σε ώρες «αιχμής», προτείνοντας αυτή να γίνεται είτε αργά το βράδυ είτε πολύ νωρίς το πρωί.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος είπε, ότι τόσο η ανακύκλωση όσο και η καθαριότητα γενικότερα είναι από τα θέματα, τα οποία ο δήμος θα πρέπει να αντιμετωπίζει «με σφαιρικότητα και υπευθυνότητα, επιδεικνύοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Την ανάγκη ριζικής αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας και ενίσχυσης του εξοπλισμού της υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, ενώ ζήτησε επιτάχυνση των απαιτουμένων για την αγορά κάδων και απορριμματοφόρων διαδικασιών.

Μάλιστα, η αναφορά του ξεκίνησε με την εκ μέρους του γνωστοποίηση περιστατικού, σχετικού με τραυματισμό μαθητή σε «ξεχαρβαλωμένο» κάδο απορριμμάτων στην τοποθεσία με τα γήπεδα αθλοπαιδιών απέναντι από το θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου, κατά την διάρκεια σχολικού περιπάτου.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό ο κ. Τσαντάκης ζήτησε, πέραν της αντικαταστάσεως των πεπαλαιωμένων κάδων, να δρομολογήσει ο δήμος έργα γενικότερης ανάπλασης και αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής.

Περισσότερα

Κίνημα Αλλαγής-Ανανεωτική Αριστερά: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Μετά την καραντίνα: Δημόσια υγεία και δικαιώματα»

Τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά κυρίως την ανάγκη υπεράσπισης των θεσμών στην […]

Δείτε ακόμα

Μήπως κάτι κάνει λάθος;

Για τον υδροκεφαλισμό του Κιλκίς παραπονιόταν ο Αλίρης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας με αφορμή τα όσα έγιναν […]

Συγκέντρωση δημητριακών για λογαριασμό των παραγωγών από τον συνεταιρισμό Αξιούπολης

Tην απόφαση του να προχωρήσει ενόψει της επικείμενης αλωνιστικής περιόδου σε συγκέντρωση για λογαριασμό των παραγωγών δημητριακών, σκληρών και μαλακών σιταριών, κριθαριού, σιταροσίκαλης και […]