Περιεκτική περιήγηση στον «δρόμο του νερού» μέσα στην πόλη του Κιλκίς

Κοινωνία /

ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥΣε στεγνό έδαφος και με ικανοποιητική συμμετοχή ο ομαδικός περίπατος νερού το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου από τον περιβαλλοντικό σύλλογο περιπατητών Κιλκίς.

Εγινε αναλυτική η ενημέρωση στην αφετηρία μπροστά στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς από τον πρόεδρο Χρήστο Ανδρεανίδη και κατά την διάρκεια του περιπάτου σε όλη την διαδρομή των υπόγειων υδάτων (αρχή οδού Θεσσαλονίκης, στοά, αντλιοστάσιο, Λουτρό, Πολυτεχνείου, πεζόδρομος, παιδική χαρά στην θέση του χτιστού πλακοσκεπούς οχετού και των πηγαδιών, βρύση Σαλάτς, κρυονέρι επί της Ν. Παναγιώτου και Μεσημβρίας, πλάτανος με βρύση Τσιρογιάννη και Ν. Παναγιώτου).

Οι Ελευθερία Αγνού και η Σοφία Τερζοπούλου μαζί με τον σπηλαιοφύλακα Βασίλη Μακρίδη θυμήθηκαν και περιέγραψαν υδάτινες εικόνες από τα παιδικά τους χρόνια.
ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Καταλυτική η ενημέρωση από τον ερευνητή των απάντων του Κιλκίς Θανάση Βαφειάδη που ανέβασε τον πήχυ των ομαδικών περιπάτων του περιβαλλοντικού συλλόγου.

Η αποκατάσταση της παροχής της κρήνης Σαλάτς θα γίνει τις επόμενες μέρες από την ειδική υπηρεσία του δήμου με επέμβαση στον σωλήνα πίσω από το αντλιοστάσιο.