«Παρών» Κ. Σιωνίδη στην ένατη Ελληνογερμανική συνδιάσκεψη

Γενικά /

Από τον δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο προγραμματισμού του δήμου κ. Γιώργο Χαμουρούδη συμμετέσχε στην 9η ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ερντιν το διάστημα 5-7 Νοεμβρίου 2019, με θέμα «Νέα επανεκκίνηση για πιο δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση- Νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη».

Κύρια θέματα που απασχόλησαν την συνέλευση είναι η αναζήτηση χρηματοδοτικών «εργαλείων» από την Ε.Ε. για τη διμερή συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών φορέων, η εμβάθυνση υφιστάμενων και η δρομολόγηση νέων συνεργασιών αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πυλώνας προοπτικών ανάπτυξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Επίσης, στην φετινή συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα «workshops» σχετικά με την σύγχρονη κοινωνία, τις κοινωνικές ανισότητες, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τις σύγχρονες προσκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έγιναν επαφές με ειδικούς στην διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας και συναντήσεις με εκπροσώπους του δήμου Ρεανφέλντεν, με τον οποίο είχε ξεκινήσει συνεργασία η προηγούμενη διοίκηση του Χρήστου Γκουντενούδη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα