Στο εθνικό θεματικό δίκτυο του ΚΠΕ Παρανεστίου Δράμας το 1ο ΔΣ Κιλκίς

Στο εθνικό θεματικό δίκτυο του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Παρανεστίου Δραμας με τίτλο «Υπαίθρια ζωή και περιβαλλοντική εκπαίδευση» εντάχθηκε γιά τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 η ε’ τάξη του 1ου ολοημέρου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Οι μαθητές της ε΄τάξης με την καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών της τάξης Στράτου Καρατζίδη και Χαράλαμπου Λουκίδη εκπονούν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα πλαίσια της ένταξης της σχολικής μας μονάδας στο παραπάνω εθνικό θεματικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας του δικτύου προτείνεται η πραγματοποίηση εργασιών στο πεδίο και η συνεργασία με επιστημονικούς συλλόγους και περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, έτσι ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τα δασικά οικοσυστήματα του τόπου τους, να εξοικειωθούν με τις αρχές της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και να ανοιχτεί το Σχολείο στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτής της στοχοθεσίας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της ε΄ τάξης του σχολείου, σε συνεργασία με τον ορόεδρο του ορειβατικού συλλόγου Κιλκίς Αντώνη Κομπατσιάρη και τον ταμία Νίκο Ασλανίδη, καθώς και τον Αναστάσιο Βαμβάκα από το Ε.Κ.Α.Β. Κιλκίς, την Πέμπτη 16.4.16 πραγματοποίησαν περιήγηση στο άλσος του λόφου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, όπου ενημερώθηκαν για την υπαίθρια ζωή και τη διαβίωση στο δάσος καθώς και έγινε επίδειξη του απαραίτητου εξοπλισμού διαβίωσης. Εν συνεχεία την Πέμπτη 12.5.16, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία σε δάσος της περιοχής των Άνω Σούρμενων Κιλκίς όπου οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για το δάσος και ακολούθησε μελέτη πεδίου με βιωματικές δραστηριότητες και παιδαγωγικά παιχνίδια. Τέλος, θα ακολουθήσει συμμετοχή των μαθητών μας στο διήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Παρανεστίου με τίτλο «Σκασιαρχείο στη φύση» στις 3-4 Ιουνίου 2016 στο Παρανέστι Δράμας.

Η Διευθύντρια , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς εκφράζουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους στον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς και ειδικότερα στους κ.κ. Κομπατσιάρη Αντώνη και Ασλανίδη Νίκο, καθώς και στον κ. Βαμβάκα Αναστάσιο για την συνεργασία που αναπτύχθηκε και την συνεισφορά τους στην υλοποίηση των δύο διδακτικών επισκέψεων.