Παρέμβαση του ΠΑΜΕ γιά την καθυστέρηση στην μισθοδοσία αναπληρωτών καθηγητών

Πολιτική /

Την καταβολή της καθυστερούμενης μισθοδοσίας των αναπληρωτών, την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τα αντίστοιχα των μονίμων αλλά και την μονιμοποίησή τους ζητεί το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Στην σχετική ανακοίνωση με αφορμή ακριβώς την καθυστέρηση στην μισθοδοσία παρ΄ όλο που τα σχετικά δικαιολογητικά έχουν ήδη σταλεί στο υπουργείο παιδείας από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρονται τα εξής:

«Από τις πρωτοβάθμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας, όπως και του Κιλκίς, έρχεται η εικόνα πως υπάρχει καθυστέρηση στην μισθοδοσία των αναπληρωτών. Ενώ οι διευθύνσεις έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το ΥΠΑΙΘ, με βάση την απάντηση που δίνουν οι ίδιες οι διευθύνσεις, δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αποστείλει τις εντολές μισθοδοσίας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανασφάλεια στις δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης μιας και τα έξοδα για στέγη, διατροφή και μετακίνηση «τρέχουν».

Πραγματικά η ταλαιπωρία για τους συναδέλφους που κάθε χρόνο χρειάζεται προσαρμόζουν της ζωή τους στα «νέα δεδομένα» δεν έχει τέλος.

Το ΥΠΑΙΘ να προβεί αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Να υπάρχει κάθε μήνα σταθερή ημερομηνία καταβολής του μισθού των αναπληρωτών.

Δεν αρκούμαστε απλά στην έγκαιρη καταβολή ενός μισθού που μόλις μπαίνει «κάνει φτερά» από τα τεράστια έξοδα!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών, ειδικά όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Να δοθεί άμεσα επιδότηση ενοικίου.

Παλεύουμε για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών!

Τα σωματεία στην πρώτη γραμμή γιά την υπεράσπιση των αναπληρωτών-συμβασιούχων συναδέλφων».

Περισσότερα

Σεβασμιώτατος κκ Δημήτριος: «Με ευθύνη και της «ελίτ» επιχειρείται πληθυσμιακή αλλοίωση της επαρχίας μας»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, και με σημείο «αιχμής» την δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, […]

Δείτε ακόμα

Όλα άψογα

Εκτός από κατατοπιστικός ξεναγός προς την υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή στο ζωοτροφείο της οικογένειας, ο Σάκης Ζιούτας […]

Ο παλιός …αλλιώς

Μπορεί η εταιρία ζωοτροφών «Drosvit» που επισκέφθηκε εσχάτως η Σερραία υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή να ανήκει στον […]

Ευχαριστίες για …«ίσα και όμοια»;

Διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση αποχαιρετισμού του ιδιόμορφου φετινού σχολικού έτους, με μουσικοχορευτικά δρώμενα. Ως εδώ, όλα καλά για τους αρμοδίους του […]