Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου υπέρ των εργαζομένων στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών Ευζώνων

Γενικά /

Την απαλλαγή των εργαζομένων στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων ζητεί, με επιστολή του προς τους αρμοδίους υπουργούς, η διοίκηση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ).

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι υπουργοί

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνούς του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την λειτουργία των διοδίων στην παραμεθόριο περιοχή μας και ειδικότερα στην περιοχή του τελωνείου Ευζώνων και παρακαλούμε για το ενδιαφέρον σας.

Όπως θα σας είναι γνωστόν στην περιοχή του τελωνείου υπάρχει κατάστημα αφορολόγητων ειδών που απασχολεί περίπου σαράντα εργαζόμενους επί 24ώρου βάσεως από τις γύρω περιοχές. Με την λειτουργία των διοδίων οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την παλαία εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων σε απόσταση περίπου είκοσι χιλιομέτρων (με επιστροφή) που εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος λόγω στενότητος, πολλών στροφών αλλά και αυξημένης κυκλοφορίας από την καθιέρωση λειτουργίας των διοδίων.

Επειδή ελήφθη μέριμνα απαλλαγής του τιμήματος των διοδίων για τους εργαζομένους – δημοσίους υπαλλήλους του τελωνείου και αστυνομίας (και καλώς ελήφθη) πιστεύουμε, ότι θα επιδείξετε άμεσα το ίδιο ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών και για τους λόγους που σας αναφέραμε αλλά να υπάρξει και απαλλαγή για τους κατοίκους των περιοχών – ορεινού όγκου δήμου Παιονίας που είτε καλλιεργούν τα κτήματά τους, είτε επιδιώκουν συναλλαγές με την πόλη του Κιλκίς που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πεπεισμένοι για την ευαισθησία σας για την ακριτική μας περιοχή αναμένουμε την διευθέτηση του προβλήματος το ταχύτερο».

Υπενθιμήζεται ότι στο θέμα των διοδίων κοντά στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» ήταν το μόνο που έκανε συνεχείς αναφορές και στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στα αφορολόγητα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Παρουσία… «πληθωρική»

Ο Λάζαρος Λαζαρίδης… «στενός κορσές» στον Τσίπρα. Ο Γιάννης Σαμολαδάς …. «βδέλλα» στον Μητσοτάκη. Και οι δύο κατά την διάρκεια […]