Κέρνα κι εσύ μια πάστα σε έναν υποψήφιο

Αρθρογραφία /

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Είπαμε μερικά πράγματα σε προηγούμενο άρθρο για το πως να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και αυτούς που θυσιάζουν τα πάντα για μια καρέκλα. Είπαμε ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες, να συμμετέχουμε και μαζί με την δημοτική αρχή να δουλέψουμε για έναν καλύτερο δήμο. Είπαμε πολλά και μας έμειναν δυο Τρίτες μέχρι τις εκλογές. Σήμερα θα πούμε μερικές συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσετε τους αφόρητους υποψήφιους, που αυτή τη περίοδο ζουν ανάμεσα μας.

Αρχικά το σλόγκαν αυτών των εκλογών είναι ένα. «Θα τα μοιράσουμε». Τίμιο, δίκαιο, ειλικρινές. Κάθε ένας μας έχει έναν φίλο που κατεβαίνει με την τάδε παράταξη, έναν συνεργάτη που κατεβαίνει με την δείνα παράταξη, έναν συγγενή που κατεβαίνει με μια άλλη παράταξη. Άρα τι πρέπει να κάνει η οικογένεια αυτού του ανθρώπου; Να μοιράσει τις ψήφους της. Και δίκαιο είναι και κανένας παραπονεμένος δεν θα μείνει. Δουλέψτε το,  το «Θα τα μοιράσουμε». Θα σας γλιτώσει από πολλά.

Επίσης πολύ σημαντικό. Όταν σας υπενθυμίζουν βοήθειες ή χάρες που σας έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και σας ζητάνε να τις ξεπληρώσετε με την ψήφο σας. Μέγα Λάθος. Αρχικά άμα είναι καλά παιδιά να τους πάρετε μια πάστα! Έτσι λες ευχαριστώ όταν ο άλλος σε βοηθάει σε κάτι που θες.

Αλλά υπάρχει και μια λεπτομέρεια πολύ σημαντική. Όταν έγινε αυτή η χάρη ή τελέστηκε η βοήθεια τέθηκε στο τραπέζι η ανταλλαγή της με την ψήφο σας; Δηλαδή, για παράδειγμα ας δημιουργήσουμε μια φανταστική συνθήκη. Έστω ζητάτε από τον κύριο Γιώργο να σας βάλει λίγη άσφαλτο  σε ένα δρομάκι πίσω από το σπίτι στο χωριό. Όταν του το ζητήσατε σας είπε, «θα το κάνω κυρία Μαρία μου αλλά όταν θα κατέβω υποψήφιος θα με ψηφίσεις, ναι;» Αν το είπε και το δεχτήκατε τότε πρέπει να τον ψηφήσετε. Αν δεν ειπώθηκε τότε μια τέτοια προϋπόθεση, τώρα είναι αργά. Πάρτε του κι αυτού μια πάστα.

Μην ξεπληρώνετε χάρες με ψήφους. Δεν είναι αυτονόητο. Δεν είναι καν λογικό. Οι χάρες ξεπληρώνονται με άλλα πράγματα έπειτα από συζήτηση των δύο πλευρών πριν γίνει η χάρη. Δεν λέω να είστε αχάριστοι και να ξεχνάτε αλλά να μην θυσιάζεστε την ψήφο σας για μερεμέτια. Εξάλλου πιο γλυκιά ανταμοιβή από μια πάστα υπάρχει; Δεν υπάρχει.

Δείτε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου

Περισσότερα
pandimia-krousma-maxitis-kilkis-karantina

Συγγνώμη για την αναστάτωση

Ξέρεις, τώρα είμαστε πιο ασφαλείς που όλοι καθόμαστε μέσα υποχρεωτικά σε σχέση με όταν αρχίσουμε ξανά να βγαίνουμε έξω. Έστω […]

Δείτε ακόμα