«Παραμύθια από τον Πόντο» σε ένα ακόμη ημερολόγιο «στολίδι» των «Αργοναυτών»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 2017

Κάθε χρόνο και διαφορετικό θέμα και περιεχόμενο, κάθε χρόνο και ένα αντιπροσωπευτικό στοιχείο της ζωής στην αλησμόνητη πατρίδα του Πόντου.

Είναι αυτό, το οποίο χαρακτηρίζει την κατ’ έτος επιλογή των ιθυνόντων της ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» όταν φτάνει η ώρα της έκδοσης του νέου ημερολογίου τοίχου του συλλόγου.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 2017
Ενα ημερολόγιο-δείκτης των πολιτισμικών στοιχείων και πολιτιστικών παραδόσεων του Ελληνισμού του Πόντου, με φετινό θέμα το «γάργαρο νερό» του «νάματος» μιάς αστείρευτης «πηγής» διάπλασης ψυχών, όπως είναι το Παραμύθι, ένα από τα ξεχωριστά πνευματικά γνωρίσματα του απανταχού Ελληνισμού.

«Παραμύθια από τον Πόντο», λοιπόν, από το ομότιτλο βιβλίο της Χρυσάνθης Συμεωνίδου-Χείλαρη (εκδόσεις «Ιδεογραφίες») με θαυμάσιες επιλογές παραμυθιών, διατυπωμένων στην νεοελληνική διάλεκτο ώστε να γίνουν πιό εύκολα κτήμα όλων των παιδιών, και με υπέροχη εικονογράφηση, που συμβάλει και αυτή στην διαμόρφωση των παιδικών ψυχών κατά τρόπο που αυτές να αντιστέκονται στον καταιγισμό εικόνων και πληροφοριών από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, οι οποίες «θεοποιούν»