Παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού

Αγροτικά /

AΓΡΟΤΕΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Στην πλατεία ΧΑΝΘ έφθασαν λίγο μετά την 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, 1.2.18, τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα της επιτροπής αγώνα των αγροτών συμπεριλαμβανομένων και των είκοσι περίπου εκπροσώπων της περιφερειακής ενότητας του Κιλκίς, που έλαβαν μέρος σε αυτήν, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν παραμείνει για λίγη ώρα στον Λευκό Πύργο.

Τα τρακτέρ αυτά των αγροτών ξεκίνησαν από τη Χαλκηδόνα μέσω της δυτικής εισόδου.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από την ανατολική Θεσσαλονίκη σταμάτησαν στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», όπου σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσαν ένταση, με σκοπό να ματαιώσουν τα εγκαίνια της τράπεζας γενετικού υλικού, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι παραγωγοί παρέμειναν εκεί για περίπου μισή ώρα, ενώ σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Λίγο μετά τις 12.30 μετά το μεσημέρι οι αγρότες με τα τρακτέρ εισήλθαν στην Μουδανιών και κατευθύνθηκαν μέσω Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Καυτανζόγλου, Λεωφ. Στρατού, Γ΄ Σεπτεμβρίου στο κέντρο και την πλατεία της ΧΑΝΘ.

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν, όπως λένε, τα δικά τους εγκαίνια της έκθεσης, που είναι προγραμματισμένα για το απόγευμα.

Απαντώντας στις «αιχμές» Μπούτα ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την Πέλλα, μέλος της επιτροπής αγώνα τόνισε: «Εμείς δεν φοβόμαστε να βγάλουμε στη φόρα τα ΟΣΔΕ μας και τις φορολογικές μας δηλώσεις, για να δούμε ποιος είναι αγρότης και ποιος όχι. Προκαλούμε τον κ. Μπούτα να βγάλει κι αυτός τα δικά του, για να δούμε αν αυτός είναι πραγματικά αγρότης. Εμείς είμαστε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

Συνολικώς, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέσα στην πόλη βρίσκονται 120 τρακτέρ των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Αποχώρησαν
Αποχώρησαν μετά τις 3 το μεσημέρι τα τρακτέρ της επιτροπής αγώνα αγροτών, τα οποία είχαν παραταχθεί έξω από τους χώρους της ΔΕΘ από τη 1 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο για το Σάββατο, στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, έχει εξαγγείλει και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Οι αγρότες της Θέρμης από την Τσιμισκή κατέβηκαν από την Εθνικής Αμύνης και έφυγαν ανατολικά, ενώ όσοι ήρθαν από τη Χαλκηδόνα συνέχισαν στην Τσιμισκή.
Μετά την αποχώρηση των τρακτέρ δόθηκε στην κυκλοφορία η Τσιμισκή και οι υπόλοιποι δρόμοι.

Το πρωί της Παρασκευής είχαμε συνάντηση στην αστυνομική διεύθυνση του Κιλκίς εκπροσώπων παραγωγών του νομού μας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Βαφειάδης, Θωμάς Καρυπίδης, Γεώργιος Λασκάκης και Αλέκος Σημαιοφορίδης με τον νέο περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή στο πλαίσιο των συνεννοήσεών τους αναφορικά με το πλαίσιο των επικείμενων κινητοποιήσεων κυρίως από την προσεχή Δευτέρα.

Ενωρίτερα, όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» οι κ.κ. Καρυπίδης και Βαφειάδης, θα υπάρξει συνάντηση της επιτροπής αγώνα μέσα στο σαββατοκύριακο 3 και 4.2.18 όπου θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα και θα καθορισθούν οι μορφές κινητοποιήσεων με πιθανότερη εκδοχή για την ενότητά μας την δημιουργία δύο μπλόκων.

Ένα στην περιοχή της ανατολικής εισόδου της πόλης του Κιλκίς, που πρακτικώς είναι στο στάδιο της εξέλιξής του καθώς εκεί ευρίσκονται παρκαρισμένα εκατέρωθεν του κόμβου περίπου είκοσι τρακτέρ και ένα δεύτερο στην περιοχή πλησίον του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, όπως συνέβη και στις περισυνές κινητοποιήσεις αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα εμβληματικότερα μπλόκα της Κεντρινής Μακεδονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]