Παραμένει «ανοικτή πληγή» το πρόβλημα της μη έγκαιρης αποκομιδής νεκρών ζώων

Αγροτικά /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

«Άστραψε» και «βρόντηξε» διαδικτυακώς ο καλός φίλος της στήλης και αγελαδοτρόφος στην ακριτική Μεταμόρφωση Μάκης Καρυπίδης κατά αρμοδίων και γνωστής εταιρίας, η οποία ασχολείται με αποκομιδή νεκρών ζώων.

Και τούτο, διότι, έχοντας ενημερώσει γιά τον θάνατο μιάς αγελάδας του χρειάσθηκε να περάσουν οκτώ ολόκληρες ημέρες, έως ότου πραγματοποιηθεί η αποκομιδή της και αφού πρώτα χρειάσθηκε να επισκεφθεί, όπως μας ανέφερε και τις εισαγγελικές αρχές του Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται, ότι, με βάση το τρέχον πρόγραμμα της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, οι σχετικές αποκομιδές πραγματοποιούνται χωρίς κόστος γιά τους κτηνοτρόφους μέσω ιδιωτικής εταιρίας, στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος ύστερα από σχετικές αναγγελίες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, και όχι όπως συνέβη στην περίπτωση του κ. Καρυπίδη.

Ο «Μαχητής» και στο πρόσφατο παρελθόν είχε ασχοληθεί δύο φορές με το επίμαχο θέμα, έχοντας γίνει αποδέκτης καταγγελιών για ανάλογα περιστατικά.

Μάλιστα, η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, δια στόματος της προϊσταμένης της οικείας διεύθυνσης Τερψιθέας Ροδακοπούλου είχε αναφέρει στις δηλώσεις της την αξία του επίμαχου προγράμματος γιά την προστασία του περιβάλλοντος και είχε αναγνωρίσει τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις αποκομιδής, ενώ είχε προχωρήσει σε συνεννοήσεις με την συμβεβλημένη εταιρία γιά την εξάλειψη του φαινομένου.

Έκτοτε δεν είχαμε γίνει αποδέκτες παραπόνων, αλλά φαίνεται, ότι, με βάση και την πρόσφατη εμπειρία του κ. Καριπίδη, το φαινόμενο παρατηρήθηκε εκ νέου.

Δεν γνωρίζουμε αν το γεγονός οφείλεται στο γεγονός, ότι διανύουμε την εορταστική περίοδο, όπου κατά βάσιν επικρατεί μία χαλαρότητα στην λειτουργία καταστάσεων και κατά πόσο υπήρξε επηρεασμός λόγω της πανδημίας, όμως το βέβαιον είναι, ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και το σπουδαιότερο να φροντίσουν να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα