Παράδειγμα τιμιότητας οδηγός του ΚΤΕΛ Kιλκίς βρήκε «κομπόδεμα» και το παρέδωσε στην αστυνομία

Γενικά /

Βρήκε «κομπόδεμα» και χωρίς «δεύτερη σκέψη» το παρέδωσε στην αστυνομία, για να αποδοθεί στον κάτοχό του.

Έτσι ο συμπολίτης οδηγός του ΚΤΕΛ Θεμιστοκλής Κοσμίδης, γνωστός και από την ανάμιξή του στα αθλητικά κοινά, αναδείχθηκε φωτεινό παράδειγμα τιμιότητας προς μίμησιν, με αυτήν της ιδιαίτερης σημασίας, σε σχέση με τα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα πράξη του.

Ο κ.Κοσμίδης είχε επιστρέψει το Σάββατο 3.3.18 από δρομολόγιο μέχρι το Πολύκαστρο, όταν από το εκεί σταθμαρχείο ρωτήθηκε, αν βρέθηκε στο λεωφορείο του κάποιο τσαντάκι.

Αμέσως έσπευσε να ψάξει, και πράγματι βρήκε «σφηνωμένο» στο ελάχιστο κενό μεταξύ δύο καθισμάτων ένα μικρό τσαντάκι χεριού, το οποίο περιείχε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το ποσό το οποίο και καταμέτρησε, ανεργόταν σε περίπου 5.600 ευρώ (για την ακρίβεια 5.512,32 ευρώ).

Μετά το μέτρημα των χρημάτων μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς και παρέδωσε το τσαντάκι, ενώ οι αστυνομικοί προέβησαν σε νέα καταμέτρηση, κατά την οποία επαληθεύτηκε το προαναφερθέν ακριβές ποσό.

Συγχρόνως, από ταξιδιωτικό έγγραφο, που βρέθηκε στο τσαντάκι, διαπιστώθηκε, ότι αυτό και το περιεχόμενό του ανήκει σε Ιρανό με άδεια εισόδου στον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών Νέας Καβάλας, στον οποίο και αποδόθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, ο κάτοχος ζήτησε το τηλέφωνο του κ.Κοσμίδη, ώστε να επικοινωνήσει με αυτόν, κάτι που έως την σύνταξη του παρόντος δεν έγινε γνωστό αν πραγματοποιήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Κοσμίδης έγινε αιτία θετικής αναφοράς σε τούτο τον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά και «ανέβασε» τις «μετοχές» του ΚΤΕΛ Κιλκίς, όσον αφορά στην λεγομένη «καλή έξωθεν μαρτυρία», δεδομένου και του ότι κάθε φορέας γίνεται πιο εύκολα αποδέκτης κριτικής για κακώς κείμενα παρά ευσήμων για καλώς κείμενα.

Γι΄αυτό και το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει τον κ.Κοσμίδη γι΄αυτό το απλό όσο και περιεκτικό μάθημα ήθους, ευχόμενο η περίπτωσή του να αποτελεί «οδηγό» και για φορείς, σαν αυτόν στον οποίο εργάζεται, αλλά και για την κοινωνία του Κιλκίς γενικότερα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παρεμβάσεις» συνταξιούχων

«Εζήλωσαν», φαίνεται, την «δόξαν» συναδέλφου τους. Έτσι, μη έχοντας προφανώς τι άλλο να κάνουν, κάποιοι συνταξιούχοι του δημοσίου αποφάσισαν να… […]

Ξέσπασμα

«Ακόμη και για… προεκλογικές περιοδείες τους οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, χρησιμοποιούν τα δημοτικά οχήματα! […]

«Εμπράκτως, και… το εννοούν

Την ένταξη του δικηγόρου Παναγιώτη Μπλάτσα, γνωστού από την δραστηριότητά του για ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων των ΑΜΕΑ, γνωστοποίησε […]