Πολυκράτης Παντσίδης: «Άλλα διακήρυξε, άλλα πράττει η δημοτική αρχή της Παιονίας»

Πολιτική /

Γράφει ο Πολυκράτης Παντσίδης

Γράφει ο Πολυκράτης Παντσίδης

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική ενημέρωση στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας ενάντια στη γνωμοδότηση κατασκευής μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στη Γουμένισσα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας (Ο.Σ.ΠΕ.Γ) δια της συντονιστικής επιτροπής του «μετώπου» κατά της κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή. Είχα πολύ καιρό να δω τόσο κόσμο σε εκδηλώσεις που αφορούν τα κοινά και όχι τα προσωπικά συμφέροντα των πολιτών και μάλιστα από πολίτες που είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αγωνιστικότητα των μελών της συντονιστικής επιτροπής, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του τόπου μας.

Παρατηρώ μια νέα δυναμική να δημιουργείται και οι δραστηριότητες της να πυκνώνουν και να επεκτείνονται και σε άλλα πεδία για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Αυτή την επερχόμενη δυναμική κάποιοι υποστηρικτές του πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται για το μαρασμό του τόπου μας, τώρα που έρχονται οι εκλογές πολύ πιθανόν να την εκμεταλλευτούν παρεισφρέοντας στους κόλπους τις ομάδας.

Ας το έχουν αυτό κατά νου τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διότι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που επιθυμούν να προσεγγίσουν την ομάδα επιθυμούν αυθεντικούς, συνειδητοποιημένους μπροστάρηδες και όχι καιροσκόπους. «Ο νοών νοήτω».

Όσον αφορά την ουσία του θέματος «Γνωμάτευση μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στο Μεγάλο Ρέμα στην Γουμένισσα». Το θέμα τείνει να γίνει σήριαλ. Από την μια η δημοτική αρχή να υπεραμύνεται της θετικής εισήγησης για το Υ/Σ και από την άλλη η σθεναρή αντίδραση των δημοτών της Γουμένισσας να αποτρέψει την κατασκευή του Υ/Σ.

Παρορμούμενος από το προεκλογικό λόγο του δημάρχου μας Χρήστου Γκουντενούδη, ο οποίος ενθαρρύνει και επιδιώκει με κάθε τρόπο την ενεργό συμμετοχή του δημότη στις τοπικές υποθέσεις, του καταθέτω ευθέως τους δικούς μου προβληματισμούς δια μέσω αυτού του δημοσίου κειμένου.

Αξιότιμε, κύριε δήμαρχε, λαμβάνω πολύ σοβαρά όλα αυτά που είπατε προεκλογικά όπως έλαβε και η πλειοψηφία των δημοτών που σας εξέλεξε εσάς και την παράταξη σας να διοικήσετε τον δήμο μας και να αποφασίζετε για τα συμφέροντα μας.

Όμως η επιμονή σας να γνωμοδοτήσετε υπέρ της κατασκευής του υδροηλεκτρικού από ιδιώτη επενδυτή και η πρακτική που ακολουθείτε για να την επιτύχετε, θεωρώ πως δεν είναι καθόλου συμβατές με το προεκλογικό σας λόγο και ως εκ τούτο μου γεννώνται ερωτήματα και απορίες.

Αναγκάζομαι να σας θυμίσω το προεκλογικό σας λόγο στο οποίο λέγατε ότι, η ανάπτυξη και η οικοδόμηση μιας ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ αρχίζει και τελειώνει από το δημότη.

Αντιπαραθέτοντάς το με τους σημερινούς χειρισμούς σας στο θέμα του Υ/Σ, μου δίνετε η εντύπωση πως η οικοδόμηση της ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ αρχίζει και τελειώνει από τον επενδυτή, δίχως να λαμβάνετε υπ’ όψιν την αγωνία και την ανησυχία του δημότη.

Οι προεκλογικές προτάσεις στις δημοτικές εκλογές Μαϊου

-«Ο δήμος αρχίζει από το δημότη».

-«Για μια Παιονία Ισχυρή με σύμμαχο τον δημότη»

-«Για μας ο δημότης βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας»

-«Είμαστε δίπλα στον πολίτη ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του. Εμπράκτως.

-«Ενθαρρύνουμε και επιδιώκουμε με κάθε τρόπο την ενεργή συμμετοχή του δημότη στις τοπικές υποθέσεις».

-«Η άποψη του έχει βαρύνουσα αξία στις αποφάσεις μας».

-«Σε κάθε βλέμμα μας αντικρίζουμε μικρά και μεγάλα θαύματα της φύσης και ανθρώπους εργατικούς και φιλοπρόοδους, που νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον αυτής της περιοχής».

-«Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, έχουμε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα αλλά και όραμα για την προοπτική αυτού του τόπου».

-«Θεσμοθέτηση ανοιχτών δημοτικών συνελεύσεων στην έδρα και τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου».

-«Λέμε ένα μεγάλο ναι στην ανάπτυξη και ένα μεγάλο όχι στις επενδύσεις που αποδειγμένα επιβαρύνουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής».

-«Σου ζητώ να αξιολογήσεις καλόπιστα και να συμμετέχεις κι εσύ με τις ιδέες και τις προτάσεις σου στη δημόσια διαβούλευση για την αναπτυξιακή προοπτική της Παιονίας».

Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί συνδημότες.

«Ο νοών νοήτω» και σε αυτήν την περίπτωση.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με μια πρόταση κύριε δήμαρχε.

Αν, όπως ισχυρίζεστε η επένδυση μπορεί να φέρει την ανάπτυξη δίχως ίχνος περιβαλλοντικής καταστροφής στο περιβάλλον και δίχως να δεσμεύει το νερό για την ύδρευση των κατοίκων και την άρδευση των παραγωγών, γιατί δεν την κάνει ο δήμος μας.

Τα οικονομικά ωφέλη που θα προκύπτουν, να καρπώνονται απ’ ευθείας οι δημότες μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. αξιοποιώντας δε και άλλες μορφές Α.Π.Ε εγκατεστημένες σε δημοσίους χώρους σεβόμενοι πάντα τους περιβαλλοντικούς κανόνες τότε η προσφορά στον δημότη γίνεται ανεκτίμητη.

Τα αναπτυξιακά προγράμματα σας περιμένουν.

Πολλοί δήμοι ήδη κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν είναι προτιμότερο 30.000 δημότες να σας ευγνωμονούν, από ένα ιδιώτη να σας ευχαριστεί; Και να πίνει στην υγεία των κορόιδων!

Τα πράγματα είναι απλά. Πιό απλά δεν γίνονται.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για…αλλού!

Σαν… αντι-Τζιτζικώστα φαίνεται ότι «την είδε την δουλειά» το Κίνημα Αλλαγής για τον πρώην νομάρχη, πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην […]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]