Οι Πανελλήνιες είναι επιλογή

Αρθρογραφία /
πανελλήνιες-εξετάσεις-μαχητής-κιλκίς

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Οι πανελλήνιες είναι επιλογή. Μια από τις πολλές που έχουμε. Σίγουρα δεν είναι η μοναδική. Και σίγουρα δεν σημαίνει ότι αν δεν καταφέρεις να περάσεις εκεί που ήθελες, αναγκαστικά θα πρέπει να πας. Υπάρχουν πλέον πολλές και σίγουρα κάποια θα είναι στα μέτρα σου. Η προσπάθεια όμως, είναι προσπάθεια. Οφείλεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα.

Εξάλλου το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ο τελικός κριτής αλλά στις συζητήσεις που θα κάνεις με τον εαυτό σου, η προσπάθεια θα είναι αυτή που θα έχεις ως γνώμονα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αντίστοιχο της προσπάθειας. Αλλά για μένα αυτό που έχει σημασία στο τέλος της μέρας είναι το αν έκανα  αυτό που εγώ μπορούσα. Αν έδωσα το 100% του εαυτού μου.

Είμαι και λίγο ενοχικός παραπάνω οπότε προσπαθώ να βάζω τα δυνατά μου για να μην έχω τύψεις μετά. Για να μην κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου για τις αποτυχίες. Γιατί οι συνθήκες δεν είναι πάντα ευνοϊκές. Και όλα δεν μπορούμε να τα έχουμε υπό έλεγχο. Άρα λοιπόν όταν εγώ είμαι εντάξει με την προσπάθεια μου, κανένα αποτέλεσμα δεν θα με κάνει να αλλάξω την ικανοποίηση μου.

Για αυτό λοιπόν να είστε ήρεμοι και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Φτάσαμε στον τερματισμό και πάμε να κόψουμε το νήμα. Πρώτοι ή τελευταίοι δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι τρέξατε. Και μόνο από αυτό μάθατε πολλά. Μετά, μόλις ο αγώνας των Πανελληνίων τελειώσει, θα κάτσετε ήρεμοι και θα βάλετε κάτω τις επιλογές σας. Θα κάνετε τον απολογισμό σας και με ηρεμία και πιο έμπειροι από όλη τη διαδικασία, θα αποφασίσετε τις επόμενες κινήσεις σας.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι επιλογές υπάρχουν. Και σαν μια από αυτές πρέπει ν α αντιμετωπίζετε και τις Πανελλήνιες. Μια διαδικασία μεγάλη, γεμάτη κόπο, όνειρα και ώρες διαβάσματος. Γεμάτη αγωνίες και συζητήσεις με οικογένεια, φίλους και συμμαθητές. Μια προσπάθεια που μόνο κερδισμένους σας βγάζει.

Για αυτό εύχομαι από καρδιάς να ευχαριστηθείτε τη συμμετοχή, να κρατήσετε όλες τις εμπειρίες που αποκομίσατε κι έτσι να έχετε να αναπολείτε αυτά τα χρόνια με νοσταλγία, γιατί σαν τα μαθητικά τα χρόνια δεν υπάρχουν. Καλή δύναμη, καλή τύχη και με το καλό να χαρείτε το πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι της ζωής σας.

[Διαβάστε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατώντας εδώ]

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αξίζει

«Χαζεύουν» οι όποιοι επισκέπτες της πινακοθήκης της «Τέχνης» στο Μεταλλικό, διαπιστώνοντας το μέγεθος και την εμβέλεια του περιεχουμένου της, που […]