«Παγώνουν» αδικαιολόγητα τα μέτρα στήριξης του περιφερειακού Τύπου

Οικονομία /

Αδικαιολόγητο το «πάγωμα» των μέτρων στήριξης στον περιφερειακό Τύπο

Από την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανάκληση της απόφαση χρηματοδότησης των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που συμπαρέσυρε -αδικαιολόγητα- και την χρηματοδότηση των εφημερίδων της περιφέρειας (υπενθυμίζουμε ότι περιλαμβάνονταν σε άλλη ΚΥΑ και με διαφορετικά κριτήρια), εγείρει πολλά ερωτηματικά, άσχετα αν εξαρχής ήμασταν αντίθετοι στον σχεδιασμό των μέτρων στήριξης που ουσιαστικώς άφηνε εκτός σχεδόν το σύνολο των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων και ένα μεγάλο μέρος των ημερησίων.

Άλλωστε, η θέση της Ε.Ι.Ε.Τ. ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα έκδοσης της Κοινής Υπουργικής, όταν άλλες ενώσεις πανηγύριζαν αγνοώντας τα τραγικά λάθη που αυτή περιείχε.

Με συνεχείς επιστολές μας προς τους αρμόδιους υπουργούς, τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας κυβέρνησης, επισημάναμε τον λανθασμένο σχεδιασμό των μέτρων στήριξης του περιφερειακού Τύπου, ζητώντας, έστω και την ύστατη ώρα, την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, αντικαθιστώντας το κριτήριο του αριθμού των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης με το κριτήριο των ετήσιων μονάδων εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι προκύπτουσες αδικίες και θα ενισχυθούν πραγματικά και ο περιφερειακός τύπος αλλά και η απασχόληση.

Παράλληλα, παρουσιάσαμε υπαρκτά παραδείγματα για το πως αδικούνται πολλά έντυπα και πως ευνοούνται κάποια άλλα (λιγοστά), ενώ επισημάναμε και άλλες «ατέλειες» της Απόφασης που θα προκαλούσαν ξεκάθαρες αδικίες σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των περιφερειακών εφημερίδων.

Καθώς λοιπόν, «πάγωσαν» και τα μέτρα στήριξης που αφορούν τον περιφερειακό τύπο (ουδείς μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για ποιούς λόγους συνέβη αυτό), η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου θα ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως διαβούλευση μεταξύ του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα και των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων Περιφερειακού Τύπου, ώστε να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των εφημερίδων που θα άρει τις αδικίες και θα στηρίξει πραγματικά τις περιφερειακές εφημερίδες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στο δημοτικό συμβούλιο

«Ορθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, και όχι στα προεδρεία των φορέων του δήμου, των οποίων ήταν μέλη, […]

«Επί … θητείας ΜΑΣ»!

Με τον «δικό» του τρόπο σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης την αναφορά του συνονόματου νυν Κυριακίδη, κατά την […]