Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο 5ο δημοτικό Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς έχουμε μακρά παράδοση ενασχόλησης με το ανθρωπιστικό και κοινωνικό κομμάτι της εκπαίδευσης, επομένως δεν μπορούσαμε να μην γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι πρώτες νύξεις έγιναν ήδη το προηγούμενο διάστημα, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για αρκετά τμήματα, αλλά για σήμερα σχεδιάστηκε μια δράση για όλα τα παιδιά του σχολείου.

Την υλοποίηση των εργαστηρίων ανέλαβαν οκτώ μαθήτριες της ΣΤ, που προετοιμάστηκαν προηγουμένως με την διευθύντρια του σχολείου, Αφροδίτη Ντίνου, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσουν το θέμα στα μικρότερα παιδιά. Οι παρουσιάσεις έγιναν κατά τμήματα, με τα παιδιά χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες, ώστε να είναι πιο διαδραστικές και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά, καθώς οι υπεύθυνες μαθήτριες της ΣΤ ήταν άψογες στη διαδικασία και τα μικρότερα παιδιά συμμετείχαν με αφοσίωση και ευχαρίστηση. Μια δράση Ομοτίμων (peer to peer) που είχε επιτυχία!

Στο τέλος της δραστηριότητας, οι ανθρώπινες αξίες γράφτηκαν επάνω σε καραβάκια και κρεμάστηκαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα