«Πυροσβεστική» παρέμβαση της ΕΚΑΣΚΕΜ στην διένεξη ΑΟ Γουμένισσας διαιτητών

ΑΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

Την «πυροσβεστική» παρέμβαση της ένωση καλαθοσφαιρικών σωματείων Κ.Μακεδονίας (ΕΚΑΣΚΕΜ) προκάλεσε η διένεξη μεταξύ του ΑΟ Γουμένισσας και του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κ.Μακεδονίας (ΣΟΚΚΜ) με αφορμή την διαιτησία πρόσφατου αγώνα της ομάδας της Γουμένισσας, την οποία ο σύλλογος κατήγγειλε δημοσίως ως εχθρική και διαμορφώσασα σε υπερθετικό βαθμό το αρνητικό γι’αυτήν αποτέλεσμα.

Η παρέμβαση της ΕΚΑΣΚΕΜ εκδηλώθηκε με κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 2-3-17, στα γραφεία της στην Βέροια, παρουσία του διεθνούς διαιτητού και μέλους της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΚΑΣΚΕΜ Γιώργου Τανατζή, του προέδρου του ΣΔΚΚΜ Κωνσταντίνου Ταρενίδη και του προέδρου του ΑΟΓ Χρήστου Σαμαρά.

Κατά την σύσκεψη αποφασίσθηκαν, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα εξής:

«Οι δύο πλευρές προσήλθαν με ειλικρινή διάθεση και πρόθεση να διευθετήσουν την ένταση που προέκυψε μετά την ανταλλαγή επικριτικών επιστολών μεταξύ τους με αφορμή τη διαιτησία μελών του Σ.Κ.Κ.Μ. στον αγώνα Α.Ο.Κ. Γουμένισσας-Φ.Ο. Αριδαίας.
Μετά από ενδελεχή και εποικοδομητική συζήτηση και αντιπαραβολή των επιχειρημάτων και απόψεων των δύο μερών συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Να αποσυρθούν αμέσως όλοι οι χαρακτηρισμοί στις επιστολές που θίγουν ή και προσβάλλουν πρόσωπα (διαιτητές του αγώνα), οργανισμούς (Σ.Δ.Κ.Κ.Μ.) και σωματεία (Α.Ο.Κ. Γουμένισσας), ως ένδειξη καλής θέλησης για την εξεύρεση λύσης.

-Να ανατεθεί στο μέλος της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΜ Γιώργο Τανατζή, ο οποίος απολαμβάνει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των εμπλεκομένων, να διερευνήσει και να προβεί σε όποιες ενέργειες θεωρεί απαραίτητες για την επίλυση της κρίσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

-Να εργασθούν αμφότεροι από κοινού και ο καθένας στο τομέα ευθύνης του για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ τους προς όφελος και ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας στην Κεντροδυτική Μακεδονία.

-Να ανατεθεί στην ΕΚΑΣΚΕΜ να δημοσιοποιήσει την εξομάλυνση της κατάστασης στους φορείς ευθύνηςτης και την παρέμβαση που εκδήλωσε γι’αυτήν».