Οξύτατο στον δήμο Παιονίας το πρόβλημα έλλειψης παιδικών σταθμών

Πολιτική /
Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το οξύ πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο δήμος Παιονίας με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ανέδειξε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η ερώτηση της δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Ελένης Μπερπερίδου, αναφορικά με την δημιουργία ενός νέου βρεφικού σταθμού στην Αξιούπολη με βάσει το γεγονός ότι ο εκεί λειτουργών είχε συσταθεί και δομηθεί με αυτήν την προοπτική, ενώ διαθέτει σε αποθηκευτικούς χώρους, αν και «πληγωμένο» τον σχετικό εξοπλισμό.

Δυστυχώς, όπως κατέστη σαφές από την απάντηση του προέδρου του νομικού προσώπου του δήμου Παιονίας Αιμίλιου Δεβετζόπουλου, το πρόβλημα γύρω από την λειτουργία των βρεφονηπιακών είναι κατά βάσιν θέμα έλλειψης κατάλληλου προσωπικού, και η απαγόρευση πρόσληψης νέου, ούτως ώστε να καλυφθούν οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία θέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επεσήμανε ότι ο βρεφικός σταθμός του Πολυκάστρου που διαθέτει έγκριση για είκοσι βρέφη, λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού για την φροντίδα μόνον δώδεκα.

«Ακόμη και να επιτραπούν από κυβερνητικής πλευράς οι σχετικές προσλήψεις, επιδίωξη και προτεραιότητά μας θα είναι», όπως τόνισε, «καλυφθούν οι θέσεις που θα βοηθήσουν στην λειτουργία νηπιαγωγείων σε οικισμούς του δήμου, που αν και διαθέτουν ένα σημαντικό αριθμό νηπίων, λόγω ελλείψεως προσωπικού δεν λειτουργούν τα αντίστοιχα νηπιαγωγεία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]

Θέμα προέδρου

«Το κλιμάκιο συνόδευσαν σε όλες τις επισκέψεις εγώ (σ.σ.: ποιός;), ο Ν. Τοπαλίδης, ο Ν.Αβραμίδης, ο υπεύθυνος για το νομό […]