«ΟΧΙ» δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς στην εγκατάσταση μεταναστών στο πηλοθεραπευτήριο Πικρολίμνης

Ειδήσεις Video /

Θέμα εγκατάστασης 100 προσσφύγων και μεταναστών στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του πηλοθεραπευτηρίου Πικρολίμνης ανέκυψε αιφνιδίως για το δήμο Κιλκίς την Πέμπτη 31.10.19 ύστερα από σχετικό τηλεφώνημα του διευθυντή του υπουργείου προστασίας του πολίτη προς τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής Κιλκίς η οποία συγκάλεσε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου αυτό αφ’ ενός μεν να ενημερωθεί αφ’ετέρου δε να λάβει θέση και να αποφασίσει για την στάση που θα κρατήσει.

Η συνεδρίαση διεξήχθη την Παρασκευή 1.11.19 με όλες τις πλευρές να υπερτονίζουν την σοβαρότητα του θέματος δεδομένου και των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί σε αρκετές περιοχές του δήμου από το γεγονός οτι ο νομός Κιλκίς έχει «επωμιστεί» στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογεί βάσει της καθορισμένης αναλογικότητας κατά νομό.

Ύστερα από διεξωδική συζήτηση και παρά τις επι μέρους διαφορετικές απόψεις ως προς την προσέγγιση του θέματος το δημοτικό συμβούλιο απεφάνθει ομοφώνος αφ’ ενός μεν να αρνηθεί την εγκατάσταση του συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο του πηλοθεραπευτηρίου Πικρολίμνης αφ’ ετέρου δε να ζητήσει την πιστή εφαρμογή της αναλογικότητας κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Διότι ο δήμος Κιλκίς αντί των βάσει αυτής προβλεπόμενων 627 να φιλοξενεί σήμερα σχεδόν 2.400 πρόσφυγες και μετανάστες ή το 27% σε πανελλαδικό επίπεδο όταν άλλους δήμους και νομούς δεν έχει καν «αγγίξει» το πρόβλημα!

Εκτενέστερο ρεπορτάζ για την συνεδρίαση σε επόμενη ανάρτηση και στην έκδοση του «Μαχητή του Κιλκίς» της Τρίτης 5.11.19.

Περισσότερα

Θ.Βαφειάδης: «Με τις συμπεριφορές τους αποθαρρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο να αναμιχθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα»

Το είχε προαναγγείλει, όπως δημοσιοποιήθηκε και από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», το έκανε επισήμως πράξη, καταθέτοντας την σχετική δήλωση […]

Δείτε ακόμα

Το Κιλκίς στο απυρόβλητο;

Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη μητρόπολη του Κιλκίς 5 Αυγούστου 2020. Σχεδόν όλες οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένοι ο […]