Ορισμός συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου Παιονίας με ερωτηματικά

Πολιτική /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Τα «ξίφη» τους «διασταύρωσαν» κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας της Τρίτης 3.7.18 ο πρόεδρος του σώματος Γιάννης Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης με αφορμή την κατ’ αρχήν ορισμό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την ίδια ημέρα και με διαφορά μιάμισης ώρας μόνον από την συνεδρίαση του κοινού διευρυμένου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τα δημοτικά συμβούλια των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και με προσκεκλημένους φορείς τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και από την οποία εν τέλει προέκυψε κοινό ψήφισμα με κεντρικό αίτημα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος γιά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια.

Μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου που εν τέλει είχε αναβληθεί δύο εικοσιτετράωρα προτού συγκληθεί (Δευτέρα 22.6.18), ούτως ώστε να διευκολυνθεί η παρουσία των αιρετών του δήμου στην διευρυμενη σύσκεψη, αλλά που πρόλαβε να αφήσει αποτυπώματα δριμείας κριτικής από πλευράς του κ. Σιωνίδη κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου γιά τον ταυτόχρονο ορισμό της μέσω έκδοσης επιστολής από πλευράς του κ. Σιωνίδη και απάντησης από πλευράς του κ. Παπαδόπουλου, που ως γνωστόν είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Μαχητή» της 28ης Ιουνίου.

Γεγονός, που δεν ξεπεράσθηκε «αβρόχοις ποσίν» όπως απέδειξε η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, καθώς υπήρξε και νέα αντιπαράθεση μεταξύ των, κατά την διάρκειά της, με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ουσιαστικώς περί εμπάθειας προς το πρόσωπό του από μέρους του κ. Σιωνίδη και απόρριψης ευθυνών που δεν του αναλογούν γιά «συνειδητές επιλογές» σε δύο περιπτώσεις που σχετίζονται με το Σκοπιανό θέμα και την στάση του προέδρου και της δημοτικής αρχής σε αυτά, μεταξύ των οποίων και ο αρχικός χρόνος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Με τον κ. Σιωνίδη να επιμένει στην σκληρή κριτική του επικαλούμενος την αλληλουχία των γεγονότων μέχρι την απόφαση αναβολής και τον κ. Παπαδόπουλο να επικαλείται άγνοια ως προς την ημέρα και την ώρα της διευρυμένης σύσκεψης, την ώρα έκδοσης της πρόσκλησης γιά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μία επιχειρηματολογία η οποία όμως στην πορεία της συζήτησης ουσιαστικώς αμφισβητήθηκε πλήρως, καθώς όπως αποδείχθηκε την επίμαχη Παρασκευή και στο πλαίσιο της από κοινού καθορισμένης σε τέτοιες περιπτώσεις συνάντησης του προέδρου με τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη, ήταν ήδη γνωστό στον δεύτερο ο χρόνος διεξαγωγής της διευρυμένης σύσκεψης και ως εκ τούτου θα μπορούσε να είχε από πρώτο χέρι την ενημέρωση, επ’ αυτού.

Γεγονός, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την μετέπειτα ροή των γεγονότων, αλλά και τις σκοπιμότητες που επέβαλλαν τον χρόνο ορισμού και την αναβολή εν τέλει της επίμαχης συνεδρίασης.
Και τούτο διότι από την συζήτηση στην συνεδρίαση της Τρίτης 3.7.18 δεν προέκυψε αν ο κ. Γκουντενούδης ενημέρωσε σχετικώς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στην συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής.

Κάτι ιδιαιτέρως κρίσιμο και καταλυτικό,, είτε συνέβη, είτε δεν συνέβη, ως προς την αξιολόγηση των γεγονότων, αλλά και την απόδοση ή μη ευθυνών τόσο στα ηγετικά στελέχη της δημοτικής αρχής και ως προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σε σχέση με την έκδοση της πρόσφατης επιστολής διαμαρτυρίας αλλά και το επικριτικό περιεχόμενό της σε σχέση με το πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και την στάση του σε δύο περιπτώσεις, που αφορούν το «Σκοπιανό» θέμα.

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν αρχής γενομένης από πλευράς του δημάρχου με το αν την ώρα συνάντησής τους την Παρασκευή ήταν σε γνώση του ο χρόνος και η ώρα της διευρυμένης συνεδρίασης και αν ενημέρωσε σχετικώς τον κ. Παπαδόπουλο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]