Οργή στο Κοιλάδι: Μετέφεραν αυθαίρετα στο Χειμαδιό το ιστορικό Ηρώον του χωριού

Γενικά /

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Κοιλαδίου η πρωτοφανής ενέργεια της αφαίρεσης του μνημείου του χωριού από κατοίκους όπως υποστηρίζουν του Χειμαδιού που το τοποθέτησαν σε χώρο του δικού τους χωριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 20.10.19 και ήδη οι Κοιλαδιώτες έχουν «ξεσηκωθεί» και προχώρησαν ή θα προβούν σε συντονιμσένες ενέργειες και παρεμβάσεις με σκοπό την άμεση επιστροφή του μνημείου και επανατοποθέτησή του εκεί όπου βρισκόταν επί σχεδόν…ενενήντα χρόνια.

Η βάση του ηρώου στο Κοιλάδι απομεινάρι της αυθαιρεσίας

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου κατοίκων Κοιλαδίου το εν λόγω μνημείο πέραν των όποιων συναισθηματικών δεσμών έχει και ιστορική σημασία για την περιοχή.

Πρόκειται για Ηρώον η φιλοτέχνηση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τον Κοιλαδιώτη Νικόλαο Δεληγιώργη εις μνήμην του αδελφού του Αλεξάνδρου ο οποίος πολέμησε και έπεσε κατά την μικρασιατική εκστρατεία ως οπλίτης του τάγματος το οποίο είχε συγκροτηθεί από Πόντιους εθελοντές.

Το νέο ηρώο στο Χειμαδιό κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2019

Οι ίδιοι εκπρόσωποι επισημαίνουν το ότι για αυτήν την μετακίνηση δεν έχει εκδοθεί καμμία άδεια ενώ επέκριναν στελέχη της δημοτικής αρχής που παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Χειμαδιό στον χώρο όπου τοποθετήθηκε το Ηρώον.

«Δεν είναι από τα θέματα, που μπορεί κανείς να αφήνει να «πέρνουν στου ντούκου» καθώς θα ήταν ως να επιβραβεύοταν η αυθαιρεσία από όπου και αν προέρχεται» τόνισαν οι διαμαρτυρόμενοι Κοιλαδιώτες.

Πεταμένα στεφάνια μακριά από την βάση του ηρώου στο Κοιλάδι

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έφηβος ετών … 98!

Είναι γνωστόν, ότι εδώ και πολύ καιρό το σωματείο των εργαζομένων της «Καπνικής -Μιχαηλίδη» Α.Ε προσπαθεί να εκποιήσει γιά λογαριασμό […]