«Εκστρατεία» των «Αργοναυτών» γιά ανάδειξη της σημασίας της προσφοράς μυελού των οστών

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Διήμερο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου διοργανώνει η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» για την Κυριακή 4 και την Δευτέρα 5.9.16.

Για την πρώτη ημέρα έχει προγραμματισθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μεταμόσχευση μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς», κατά την οποία στελέχη του συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» θα αναφερθούν στη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών, καθώς στη λειτουργία της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του ΕΒΕ Κιλκίς (Στενημάχου 2), με ώρα έναρξης 7 το βράδυ (είσοδος ελεύθερη).

Εξάλλου, τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Αύρα Πατρίδων», με μουσική, χορούς και τραγούδια του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Ιωνίας και της Κωνσταντινούπολης.

Συμμετέχουν συγκροτήματα των συλλόγων Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες», των διοργανωτών «Οι Αργοναύτες», η πρότυπη καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, το μουσικό εργαστήρι νέων «Ορφέας» του συλλόγου «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης καθώς και οι καλλιτέχνες Μελίνα Χατζηκαμάνου (τραγούδι), Παναγιώτης Τουρνάς (τραγούδι), Πολύκαρπος Κοντοζίδης (τραγούδι), Θεόφιλος Αγγελίδης (λύρα), Γιάννης Ξανθόπουλος (κλαρίνο), Σάκης Ξενούδης (κανονάκι), Χάρης Πορφυρίδης (λαούτο), Κώστας Ιατρούδης (τσέλο), Γιάννης Κουτσάκης (κρουστά), Αθηνά Χατζίκου (νταϊρέ), Μπάμπης Κιτσονίδης (νταούλι).

Τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Γιώργος Πουλαντζακλής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη του συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» θα πραγματοποιήσουν εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Την επιμέλεια των κειμένων, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος, έχει η φιλόλογος Ξανθούλα Καμψιάδου-Πέτρογλου.

Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, φοιτητικό, άνεργοι: 5 ευρώ – Ταμείο: 7 ευρώ
Επικοινωνία: 23410 22125 (καθημερινά 18.30-21.00)

Εισιτηρίων για τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αύρα Πατρίδων» προπωλούνται από τα γραφεία του συλλόγου καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.