Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς στον Διεθνή Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες…»

Εκπαίδευση /

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας «Λέσχη Ανάγνωσης» του σχολείου μας συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό με τίτλο:

“Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες…”. Η αποδοχή της αίτησής μας στον διαγωνισμό έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους/στις μαθητές/τριες – μέλη του Ομίλου και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πλαίσιο της διάδρασης των μαθητών/τριών μας με μαθητές/τριες από άλλα σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Στόχοι του διαγωνισμού αυτού είναι:

Να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Κυπριακό Ελληνισμό

Να γνωρίσουν τη σκλαβωμένη κυπριακή γη

Να κατανοήσουν το εθνικό μας πρόβλημα (το Κυπριακό), να προβληματίζονται και να νοιάζονται για αυτό και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό

Να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου

Να κατανοούν και διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ομόνοιας

Να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν σε χώρες του εξωτερικού προσπαθώντας να διατηρήσουν τη γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα

Να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν μαθητές από διαφορετικές σχολικές μονάδες

Να γνωρίσουν οι μαθητές (από την Κύπρο) τη σύγχρονη Ελλάδα, τα προβλήματά της και τις προοπτικές της

Να ενθαρρυνθούν σχολεία της Ελλάδας ώστε να επισκεφτούν την Κύπρο και σχολεία της Κύπρου ώστε να επισκεφτούν την Ελλάδα

Να εκφραστούν δημιουργικά οι μαθητές ως προς τον Κυπριακό Ελληνισμό με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή γιά τον διαγωνισμό είναι η φιλόλογος Σοφία Γ. Μεσίγκου – Κρικώνη, και ο φυσικός Κωνσταντίνος Μυρωνίδης.

Περισσότερα

Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού διοργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας

Από τον σύλλογο εκπαιδευτικών φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο: «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας, […]

Δείτε ακόμα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]