Ομάδα προστασίας μνημείων πολιτισμού στον δήμο Παιονίας

Πολιτισμός /

Ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την προστασία των μνημείων πολιτισμού και την διατήρηση της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς εντός των ορίων του δήμου, συγκροτήθηκε στο δήμο Παιονίας με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη.

Η πρώτη συνάντηση των μελών και η ενεργοποίηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5.10.21,στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο της μεταξουργείου «Χρυσαλλίς» της Γουμένισσας, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ελένης Αθανασιάδη του Γεωργίου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Στη συνάντηση παρέστησαν ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης, ο αντιδήμαρχος παιδείας Ευάγγελος Νίτσης, ο εκπόσωπος της ΙΜ Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου π. Χριστόδουλος Παπακώστας, η αρχαιολόγος msc στην πολιτιστική διαχείριση Ιωάννα Ζαμπουνίδου, η ιστορικός-αρχαιολόγος Κωνσταντία Κούρτη-Δουλκερίδη, η Αναστασία Περπερίδου από την Αξιούπολη, ο Νικόλαος Σιάνας από το Πολύκαστρο και ο Αντώνης Τοκαλάκης από τον Εύρωπο. Στην ομάδα συμμετέχει, επίσης, ο πρώην δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμης (Μάκης Κουρτζανίδης) Κουρτζανίδης ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τον δήμαρχο συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Τζούρτζος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης. Παρέστη, επίσης, ως επισκέπτης αλλά και χορηγός, ο καινοτόμος επιχειρηματίας Ευάγγελος Σανίδας.

Το σχέδιο για τους «δρόμους του μεταξιού» παρουσίασε ο Γιάννης Ζαρζώνης».

(Φωτογραφίες Γιάννη Ζαρζώνη)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση στο Be My Guest Athens

Το πρωινό του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Be My Guest Athens στο Θησείο, του γνωστού συμπατριώτη μας επιχειρηματία Νίκου Ανθρακίδη, βρέθηκε […]