Οκτώ θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού καλύπτονται στα δύο νοσοκομεία του νομού

Γενικά /

Την πλήρωση οκτώ θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας ανακοίνωσε ο διοικητής του πρώτου Ιωάννης Ανδρίτσος.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Με μόνιμο προσωπικό ενισχύεται το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διορισμού στις επτά θέσεις ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, που προκηρύχθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να στελεχώσουν το δυναμικό των δύο νοσοκομείων του νομού Κιλκίς.

Πρόκειται γιά πέντε ιατρούς, που θα απασχοληθούν στο νοσοκομείο Κιλκίς στις ειδικότητες της χειρουργικής, της παθολογίας, της παιδιατρικής, της νεφρολογίας και της ορθοπεδικής και για δύο (παθολόγο και χειρουργό) στο νοσοκομείο Γουμένισσας. Επί πλέον, την Δευτέρα 22-9-20 προκηρύχθηκε και μία νέα θέση μονίμου ιατρού παθολόγου στο νοσοκομείο Κιλκίς. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 7-10-20.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παράλληλα με τις προσλήψεις μόνιμων ιατρών, στα δύο νοσοκομεία της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς εδώ και καιρό έχουν αναλάβει υπηρεσία και επικουρικοί ιατροί σε διάφορες ειδικότητες (όπως π.χ. παθολογίας, ψυχιατρικής, παιδιατρικής, καρδιολογίας, νεφρολογίας και ΩΡΛ).

Ειδικότερα, στο Κιλκίς απασχολούνται έξι επικουρικοί και τέσσερις στην Γουμένισσα ( ορθοπεδικής, γυναικολογίας, παιδιατρικής, ΩΡΛ) , με διάρκεια σύμβασης 24 και 36 μήνες αντιστοίχως.

Με τις προσλήψεις μονίμου αλλά και επικουρικού προσωπικού, ενισχύεται σημαντικά η συνολικότερη σοβαρή προσπάθεια, που καταβάλλεται από πλευράς διοικήσεως αλλά και εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα γιά την ενδυνάμωση των παρεχομένων υπηρεσιών του νοσοκομείου προς τους πολίτες του νομού Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα