Οι επιλογές σας, να σας κάνουν ευτυχισμένους

Αρθρογραφία /
επιλογες-ψυχολογια-μαχητης-κιλκις

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πολύ στις ευτυχισμένες στιγμές. Ότι υπάρχουν δηλαδή στιγμές ευτυχίας για όλους μας. Υπάρχουν βιώματα και εμπειρίες που έχουμε να θυμόμαστε γιατί μας έκαναν να αισθανθούμε μοναδικά, γαλήνια, αρμονικά, ασφαλείς. Και φυσικά το αντίθετο. Θυμόμαστε στιγμές που πονέσαμε, που κλάψαμε, εκείνες τις στιγμές που τα συναισθήματα μας ερεθίστηκαν. Αυτές είναι οι στιγμές που θυμόμαστε. Και αυτές, οι γεμάτες συναισθήματα στιγμές γίνονται οι αναμνήσεις μας.

Θα μείνω όμως στις χαρούμενες στιγμές. Και όχι γενικά στις στιγμές που αισθανόμαστε καλά αλλά ειδικά τις στιγμές και στα συναισθήματα που προήλθαν από δικές μας επιλογές. Για αυτό θέλω να αφιερώσω τις παρακάτω γραμμές. Για τις επιλογές μας, που μας έκαναν ευτυχισμένους.

Θεωρώ πολύ σημαντικό να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Γιατί αν δεν τα έχουμε καλά με αυτόν, δε θα μπορούμε να τα έχουμε καλά με κανέναν άλλον. Αναζητώ λοιπόν, τον ήρεμο ύπνο. Το να κοιμάμαι ήσυχος το βραδύ. Εκείνη τη στιγμή που ξαπλώνω και μένω μόνος με τον εαυτό και τις σκέψεις μου να μπορώ να συζητάω μαζί του και να χαιρόμαστε για τις επιλογές μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Φυσικά αν το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο είναι ακόμη καλύτερα. Αν πάλι έχει αρνητικό πρόσημο, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και παίρνοντας τα απαραίτητα μαθήματα να συνεχίζουμε.

Το θέμα όμως είναι να είμαστε εντάξει με τις επιλογές μας. Να λέμε «ΝΑΙ! Εγώ το πέτυχα αυτό και μπράβο μου», να ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση μας και να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Να λέμε «ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, αυτή τη φορά δε μου βγήκε, πάμε για την επόμενη» και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας ώστε να γινόμαστε πιο έμπειροι. Κι έτσι και όταν πετύχουμε και όταν δεν μας βγει, θα κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ. Θα είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας. Σίγουροι για αυτές έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να μας αμφισβητήσει ή να μας κρίνει αρνητικά επηρεάζοντας μας.

Γιατί όταν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου και σίγουρος για τις επιλογές σου, καμία κριτική και κανένα σχόλιο δε θα διαπεράσει το δέρμα για να φτάσει στη ψυχή σου. Όσα κι αν ακούγονται θα σε αγγίζουν μόνο επιφανειακά γιατί εσύ ήδη θα έχεις δουλέψει εις βάθος με τον εαυτό σου και οι επιλογές σας θα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής. Κι όταν έχεις προσπαθήσει για να καταφέρεις κάτι, μπορεί κάποιος να επηρεάσει το αποτέλεσμα και να μην έρθει ποτέ, αλλά σίγουρα δε θα μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια γιατί την έχεις δουλέψει μέσα σου. Προστατέψτε τις ψυχούλες σας, είναι ότι πολυτιμότερο έχετε. Αυτές γεννούν συναισθήματα κι αυτά δημιουργούν αναμνήσεις.

 

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατήστε εδώ

Περισσότερα
σκεψου-κουτί-μαχητής-κιλκίς-πορείες

Σκέψου έξω από το κουτί

Μια φράση που χρησιμοποιούν πολύ οι φίλοι μας οι Άγγλοι είναι η εξής, «σκέψου έξω από το κουτί». Με τη […]

Δείτε ακόμα