Ο νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου στο Φανάρι

Κοινωνία /

Την Πέμπτη 21 μηνός Οκτωβρίου 2021 το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθησαν οι νεοεκλεγέντες σεβασμιώτατοι μητροπολίτης, Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κκ. Πλάτων, Καστορίας κκ. Καλλίνικος και δια να λάβουν τας ευχάς και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Παναγιώτατος εδέχθη τους σεβασμιωτάτους μητροπολίτες εις το Πατριαρχικόν γραφείον προσφωνήσας αυτούς με εγκαρδιότητα, εκφράσας την χαράν της Μητρός Εκκλησίας δια την εκλογήν τους.

Τον Παναγιώτατο αντιφώνησε εκ μέρους των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαγκαδά,Λητής και Ρεντίνης κκ. Πλατων τονίσας, μεταξύ άλλων, την τιμή, την αγάπη και την αφοσίωσή τους προς τον Σεπτόν Οικουμενικόν Θρόνον.

Επικαλεσθείς τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα και παρεκάθισαν στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι σήμερα γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της διακονίας του, με Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία παρουσία του νέου μητροπολίτη μας Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στις 22 Οκτωβρίου 1991, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον αρχαιότερο τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνα Βαρθολομαίο στην κορυφή του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρά τις τιμές και τις αναγνωρίσεις που απολαμβάνει αυτά τα 30 χρόνια, δεν έπαψε να είναι ένας ταπεινός Ποιμενάρχης.
«Δεν έχει απήχησιν, δεν πείθει, μία ιερωσύνη, η οποία επιθυμεί περισσότερον να φαίνεται παρά να είναι, να επιδεικνύεται παρά να θυσιάζεται.» Αυτά τα πιστεύω του είναι οδηγός για όλους μας.

Περισσότερα

Με καθολικό ΑΞΙΟΣ η ενθρόνιση του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κιλκίς κκ.Βαρθολομαίου

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ανάτασης, παρά τις επιπτώσεις της δύσκολης υγειονομικής συγκυρίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26.11.21, στον Ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως […]

Δείτε ακόμα