Κιλκίς το Ντουμπάι της Βαλκανικής

Πολιτική /
Γράφει ο Χριστόφορος Τουτουντζίδης*

Γράφει ο Χριστόφορος Τουτουντζίδης*

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το Ντουμπάι ως την πόλη που έγιναν κατασκευαστικά θαύματα και μετέτρεψαν την έρημο σε μεγαλούπολη με ξενοδοχείο, κτίρια και τεχνητές πλάζ. Αυτό που ο υπόλοιπος πλανήτης δεν ξέρει είναι, ότι υπάρχει μια άλλη πόλη που ακολουθεί την αντίστροφη πορεία και από πόλη θα γίνει έρημος και ανοικτά νταμάρια.

Ναι, είναι το Κιλκίς που έχει μπει σε μία νέα αρχιτεκτονική μόδα, Ελληνικής εμπνεύσεως, της διάλυσης. Αγαπητοί Κιλκισιώτες έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τα νέα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, τώρα που κλείνουν 100 χρόνια από τη λήξη του.

Τιμή και δόξα στους Αγγλογάλλους συμμάχους, που τότε είχαν γεμίσει με χαρακώματα την Μακεδονία, τώρα εμείς τα συγκεντρώνουμε στη πόλη μας.

Όλοι οι δρόμοι του κέντρου της πόλης έχουν ανασκαφεί γεμίζοντας με σκόνη και λάσπη τους πάντες, κάνοντας της σκόνη της Σαχάρας να μοιάζει με άχνη για κουραμπιέδες.

Την επόμενη δε εβδομάδα ξανασκάβεται ο ίδιος δρόμος από διαφορετικό συνεργείο για να παραμείνει το χώμα φρέσκο για λαχανόκηπο.

Έτσι την μία επελαύνει η ΔΕΗ, την άλλη ΔΕΥΑΚ και την επομένη ίσως ο ΟΤΕ έχοντας κάνει το οδικό δίκτυο της πόλης το πιο γόνιμο μέρος για μπαξέδες στο νομό.

Κανείς δεν συνεννοείται με κανέναν και ταυτόχρονα η διάσχιση του κέντρου της άλλοτε πόλης να μοιάζει με βόλτα στο Αφρίν και την Γούτα της Συρίας, μόνο που εδώ δεν έχουμε τον Άσαντ, αλλά τα συνεργεία της ανάπτυξης να δρουν χωρίς την αντίδραση του ΟΗΕ.

Απορώ γιατί ακόμα δεν έχουν ανοίξει μαγαζιά με ρούχα παραλλαγής και αρβύλες για τον δύσμοιρο ντόπιο πληθυσμό.

Όμως αφού τα έργα θα ολοκληρωθούν σε 5-10-15 χρόνια μετά οι ίδιοι δρόμοι θα ανασκαφούν για την τοποθέτηση του δικτύου φυσικού αερίου που θα έφτανε πριν 15 περίπου χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα ξεκουράζεται καμία δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, καθώς φρόντισαν γι’ αυτό εκλεκτοί εργολάβοι και «υπεύθυνοι» αρμόδιοι.

Τότε να δείτε γέλια, το Κιλκίς θα αρχίζει να θυμίζει δυστοπική πόλη σε ταινία καταστροφής επιστημονικής φαντασίας.

Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες μηχανικού, που έχουν δώσει δείγμα φαντασίας, με το διπλό πλέον σαλίγκαρο στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς που κατήργησε μια για πάντα λογική και ευθείες. Γατάκια!

Και τέλος η περίφημη διάνοιξη της νέας οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης όταν ολοκληρωθεί θα έχει καταφέρει τα 50 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη να τα κάνει 65 οδηγώντας μας και σε μία περιοδεία στα όμορφα «Σέρρας».

Ίσως μέχρι τότε να έχει νερό και η Θεσσαλονίκη, για να μην ξεχνιόμαστε για το ότι έχουμε ανταγωνισμό στο ποια πόλη θα πάει πιο νωρίς στη λίθινη εποχή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα