Ν.Κουζίνης: «Φτάνει πια με την βλακεία της στείρας αντιπαράθεσης»

Πολιτική /

Είναι ώρα πένθους, περισυλλογής και γενναίων αποφάσεων γιά το μέλλον, όμως περιφέρεται στον αέρα η ύβρις από ένα κόμμα που ποτέ του δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό. Ένας εαυτός που δηλητηριάζει ακόμα και άτομα με υψηλές θέσεις λειτουργών να προβαίνουν σε μισαλλόδοξες δηλώσεις.

Πάνω στα καμμένα συρματοπλέγματα, τις κλειδαμπαρωμένες μάντρες των αιγιαλών και τα παράνομα χτίσματα βρίσκονται και οι δικές της υπογραφές. Υπογραφές μιας πολιτικής του δούναι και λαβείν, ρουσφετιού και κοτζαμπασισμού. Πήγα για ένα μπάνιο στη Χαλκιδική. Συνάντησα τη μάντρα του κοτζάμπαση, ασφαλισμένο κάστρο το σπίτι του. Mέσα ένα τζηπ BMW και μια μαύρη Μερσεντές πολυτελείας.

Η περίφραξη μέχρι πέντε μέτρα από την παραλία. Άφησε κι ο αθεόφοβος μαζί κι ο διπλανος μια σούδα ενάμιση μέτρου που σ΄αυτήν ακόμα έχει δυο σπιτάκια σαν σπιτάκια σκύλου που είχε τις σωλήνες νερού, χωρίς υδρόμετρα για να πω οτι τα άφησε έξω για την καταμέτρηση κι αναρωτήθηκα: «Μα κι αυτά τα έχει εδώ; δεν μπορούσε να τα βάλει μέσα από την περίφραξη; Τόσο χώρο έχει». Και βεβαίως πόσους τέτοιους πανελληνίως έχουμε Άρα οι Τούρκοι είναι ακόμα εδώ όπως συνηθίζω να λέω. Τι να φοβηθούμε τα F-35. Αυτά λιγότερη ζημιά θα μας έκαναν.

Δεξιά για λίγο πάψε επι τέλους, σεβάσου αυτή τη θαυμάσια νεολαία που μαζεύτηκε σαν τα μυρμήγκια εθελοντικά να βοηθήσει στο μάζεμα του πόνου των συμπολιτών μας. Δώσ’ της κουράγιο να συνεχίσει, σχεδίασε από το μηδέν το μέλλον της. Το δικαιούται δικαιωματικά. Της οφείλεις, δεν σε οφείλει.

Πάψε επι τέλους και συνεργάσου για ένα καλύτερο μέλλον γι΄αυτή τη γενιά.

Πάψε επιτέλους να στάζεις χολή, σε κάθε θεομηνία που μας εκδικείται για την αλλαζονεία μας. Κι εσύ έχεις ευθύνη.

Πάψε επι τέλους. Συγκινούμαι όταν βλέπω μικρά παιδιά να κουβαλάνε, φάρμακα, νερά, τρόφιμα. Μια νεολαία να αυτοοργανώνεται για να απαλύνει τον πόνο, μια νεολαία που με κάνει αισιόδοξο. Και απο την άλλη οργίζομαι με την συμπεριφορά του αντιπολιτευομένου κόσμου να προσπαθεί να δηλητηριάσει την ελπίδα για το αύριο.

Πάψε επι τέλους. Πέρασε από πάνω μας μια θεομηνία, μας χτύπησε με ασύλληπτο μένος και θα συνεχίσουν οι θεομηνίες να περνούν και στο μέλλον όπως περνούσαν και στο παρελθόν, όποιος και να κυβερνούσε.

Τα ίδια μπορεί να είχαν συμβεί, γιατί αυτό που διαμορφώσαμε τόσα χρόνια, το παράνομο, το παράλογο και σήμερα δυστυχώς το μοιραίο το κρύβαμε κάτω από το χαλί και δεν το αγγίζαμε, ιερό γκραλ παρανομίας και συναλλαγής, δώσ’ μου να σου δώσω indulgentia (συγχωροχάρτι) να σε νομιμοποιήσω, να αναληφθεί η ψυχή σου από το καθαρτήριο αλλιώς η «Ιερά Εξέταση» της πολεοδομίας θα σου επιβάλλει πρόστιμο, αλλά μείνε πιστός στα χούγια σου, εδώ είμαι εγώ, δώσ’ μου και καμμιά ψήφο. Αυτή είναι η ιστορία μας. Ιστορία διαφθοράς.

Πάψε επιτέλους. Είμαι 58 ετών, έζησα αρκετές θεομηνίες, έσβησα φωτιές, έκανα περιπολίες σε δάση, συνέταξα σχέδια άμυνας, έλαβα αποφάσεις στιγμής, είδα πόνο από κοντά. Δεν είδα όμως στα χρόνια που κυβερνούσατε τέτοιο μελίσσι ανθρωπιάς σε αντίστοιχες καταστάσεις. Σεβαστείτε το αυτό.

Δεν μας είχατε εκπαιδεύσει για κάτι τέτοιο. Βλέπω πιο ηλικιωμένους από μένα να στάζουν χολή, αυτούς που θέριεψαν δηλαδή τον Μολλώχ του εγωιστικού συμφέροντος και συναλλαγής, κι εσείς να εξακολουθείτε αυτή τη στείρα λογική της βλακώδους αντιπαράθεσης για νάχουμε να λέμε.

Και στην Καλιφόρνια ζουν οι άνθρωποι μια από τα ίδια, που δεν έχουν μάντρες στις ακτές τους, τουλάχιστο εκεί λειτουργεί ο νόμος. Υπάρχουν θύματα δυστυχώς, αυτοί δεν είναι άνθρωποι;

Αμέλησαν κι αυτοί για την ανθρώπινη ζωή; Οι πυροσβέστες παγκόσμια δίνουν την ζωή τους για να σώσουν ζωές, όπως οι αεροπόροι, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές.

Ας δούμε επι τέλους λογικά το αύριο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μένος της φύσης που θα μας χτυπά αιφνιδιαστικά και με σφοδρότητα.

*Απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα