Ο Ερντογάν αντιγράφει…. τον Χίτλερ. Εμείς τι κάνουμε;

Πολιτική /

Του Νίκου Κουζίνη*

Πριν μερικά χρονια εγραψα στην ίδια στήλη της εφημεριδας ότι το μελλοντικό πεδίο αντιπαραθέσεων ή ακόμα και σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι η Ανατολική Μεσόγειος και για ότι μας αφορά η περιοχή του Καστελόριζου, μια περιοχή που τότε έγραψα το άρθρο ήταν μακριά και ίσως να με πέρασαν για γραφικό μιας και όλοι ήταν προσηλωμένοι στην οικονομική κρίση και στα συνήθη προβλήματα με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Επιπλέον έγραψα πριν κάποιους μήνες ότι οι Τούρκοι προκειμένου να πετύχουν πάντα τους στόχους τους θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα . Και στις δύο περιπτώσεις επαληθεύθηκα μιας και τα γεγονότα το αποδεικνύουν. Η Τουρκία μετά την παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου θα εμφανισθεί διεκδικούσα και ΑΟΖ από την Ελλάδα στην περιοχή του Καστελόριζου. Τα δε θύματα από τις φωσφορικές βόμβες που έπληξαν άμαχους στην επιχείρηση για εκδίωξη των Κούρδων μας δείχνουν το αδίστακτο πρόσωπό της.

Σήμερα θεωρώ ότι ο Ερντογάν είναι ο νέος Χίτλερ του 21ου αιώνα.
Τον αντιγραφει σε όλα. Προπαγανδίζει την ισχύ της χώρας του, ότι είναι αδικημένη και αναζητά τον ζωτικό της χώρο με γαλάζιες και άλλες φρου φρου πατρίδες μιλώντας για τουρκικές μειονότητς στην Δυτ. Θράκη, στα Δωδεκάνησα, στη Βουλγαρία και γενικά στα Βαλκάνια αναβιώνοντας το όνειρο μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ότι έκανε δηλαδή ο Χίτλερ με τους Σουδήτες της Τσεχοσλοβακίας με τους Γερμανούς της Πολωνίας και του ANSLUS θέλοντας να αναβιώσει μια νέα γερμανική αυτοκρατορία.

Διώκει στη χώρα του τους αντιφρονούντες.

Φανατίζει τους διαχρονικά επιρρεπείς στην οχλοκρατία Τούρκους και τους μετατρέπει σε στρατοκρατούμενη δικτατορία.

Καταπατά το Διεθνές δίκαιο και εφαρμόζει το δίκαιο του ισχυρού δηλαδή της ζούγκλας.

Καταπατά διεθνείς συνθήκες και κυριαρχικά δικαιώματα εθνών με την πρακτική των κανονιοφόρων.

Επιχειρεί κατά των Κούρδων με υποθετικά προσχήματα και τους βαφτίζει τρομοκράτες ποιος αυτος που στηρίζει τον ISIS.

Σκοτώνει άμαχους με χημικά όπλα.

Εκβιάζει τη Δύση με κάθε τρόπο.

Δημιουργεί συμμαχίες στη Β.Αφρική με σουνίτες τρομοκράτες περικυκλώνοντας την Ανατ. Μεσόγειο.

Η λέξη ναζισμός αντιστοιχεί στον σημερινό αλα καρτ εθνικιστικό νεοοθωμανισμό.

Σ’ αυτές τις παρανομίες η ατολμία των Διεθνών Οργανισμών να επιβάλλουν το Διεθνές δίκαιο είναι παροιμιώδης που στην κυριολεξία ο δικτάτορας Ερντογάν τους καταργεί και τους εκβιάζει.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ευρώπη τον γλείφουν και χαριεντίζονται μαζί του, χωρίς ηθική και διακινδυνεύουν το κύρος τους. Ζούμε μια νέα εποχή κατευνασμού αντίστοιχη με εκείνη του 1938 στην Ευρώπη όταν ο Χίτλερ αλώνιζε την Ευρώπη με σύμμαχο την τοτε ΕΣΣΔ. Τι ρώσικη διαχρονική φαρσοκωμωδία κι αυτή που και σήμερα με τους Ρώσους είναι σύμμαχος. Το σύμφωνο Ρίιμπεντροπ-Μολότωφ, έγινε Πούτιν- Ερντογάν ένα δεύτερο στίγμα στην ιστορία της Ρωσίας.

Μια Ρωσία καιροσκόπο με κατάπτυστη Μακιαβελλική πολιτική επιβολής των συμφερόντων της, που ορισμένοι ψεκασμένοι από εμάς την περιμένουν σαν το «ορθόδοξο ξανθό γένος που θα μας σώσει» Πάντα αυτοί εξόπλιζαν την Τουρκία και σ΄εμάς μοίραζαν καθρεφτάκια, θεάματα του Μπολσόι και για ξέπλυμα μαυρου χρήματος. Ακόμα την περιμένουμε από τα Ορλωφικά και όσες φορές ήρθε στην περιοχή η Ελλάδα πλήρωσε και θα πληρώσει με αίμα την πολιτική της.(Πανσλαβισμός. Μακεδονικός αγώνας, εξοπλισμός του Κεμάλ, Εμφύλιος, τουρκικά πυρηνικά εργοστάσια, S-400).

Η Τουρκία αφού τους κατέρριψε το γόητρο με την κατάρριψη του SU-24 πριν τρια χρόνια και παρά τους απειλητικούς κούφιους λεονταρισμους της Ρωσίας ένας που ήταν και η πλεύση των Στενων του Βοσπόρου, αγνοώντας το τουρκικό λιμενικό (βυθίσθηκε με εμβολισμό και ένα από ρωσικό εμπορικό), μη έπαρση σημαίας Τουρκίας στους ιστούς των ρωσικών πλοίων, σήμερα η Ρωσία γλείφει τα οπίσθια του Ερντογάν πανηγυρίζοντας στην Συρία.

Όσο για τις ΗΠΑ δυστυχώς το κύρος της εξαυλώθηκε μιας και πρόδωσε τους Κούρδους συμμάχους της και απεμπόλισε τα συμφέροντά της από την Ανατολική Μεσόγειο χάρις τις παλινωδίες του Τράμπ. Οι Αμερικανοί δυστυχώς έχουν αυτό το πρόβλημα. Συρρικνώνονται διαρκώς και αιτία είναι οι προδομένοι τους σύμμαχοι πάντα.

Όσο για την ευνουχισμένη ΕΕ στρουθοκαμηλίζει αφιονισμένη από τον γερμανικό ορθολογισμό χάριν των γερμανικών βιομηχανικών συμφερόντων στην Τουρκία (VW, κλπ).

Ο ΟΗΕ; No comments.

Το ΝΑΤΟ; Σφυρίζει τον σκοπό του, να μην χάσουνε κάτι το οποίο είναι στην ουσία χαμένο.

Ημέρες του ’39 ζούμε πάλι.

Κι εμείς; Περιχαρακωνόμαστε πίσω από το κουσούρι της φυλής να τα περιμένει όλα από τους ξένους. Οι ξένοι θα μας υπερασπιστούν, οι ξένοι θα μας σώσουν την οικονομία με επενδύσεις, οι ξένοι θα μας πουλήσουν όπλα, οι ξένοι θα μας φτιάξουν το φορολογικό σύστημα, οι ξένοι θα μας μάθουν να μην παρκάρουμε στα πεζοδρόμια, οι ξένοι θα μας μάθουν πώς να ουρούμε. Όλα για τους ξένους γίνονται δυστυχώς σ’ αυτόν τον τόπο. Οι ντόπιοι είναι αλλού.

Οι ντόπιοι είναι άριστοι επαγγελματίες ερασιτέχνες, εχουν άποψη για όλα και ειδικά στο «αυτό δεν γίνετα»ι, έχουν υφάκι χιλίων καρδιναλίων, φωνάζουν για τα εθνικά αλλά παίζουν και στα καζίνα της γείτονος έτσι για βόλτα, θέλουν να λιανίσουν την Τουρκία αλλά το παιδί πρέπει να υπηρετεί στην διπλανή πόρτα του διαμερίσματος τους, να έχει το ακριβό κινητό και ότι άλλο το προάγει στην κατηγορία του φύτουλα , να έχουμε αξιόμαχες, ισχυρές και αποτελεσματικές ΕΔ αλλά δεν ξέρω πόσοι έχουν αντίληψη του αίματος όταν θα χρειαστεί να έρθουν σε μάχη σώμα με σώμα αφού δεν έχουν σφάξει ούτε κότα.

Λιγο σκληρά τα λέω; Ίσως. Όμως δείτε στην ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ραιαν» τη σκηνή που ο γερμανός μπήγει σιγά σιγά την ξιφολόγχη στον αμερικανο στρατιώτη και παρατηρήστε την ψυχραιμία του πρώτου και την αγωνία του δεύτερου και τότε το συζητάμε Αυτά για όταν έρθει η ώρα, που προσωπικά απεύχομαι.

Η Ελλάδα έκανε το μέγα στρατηγικότατο σφάλμα το ’87 που δεν λιάνισε την Τουρκία σε μια νύχτα. Δυστυχώς σήμερα αυτό δεν το μπορεί.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται F-35. Χρειάζεται, ‘όπως έλεγα από χρόνια, όπλα εδάφους-εδάφους μακρού βεληνεκους και απόκτηση τεχνογνωσίας για περαιτέρω εξέλιξή τους που θα είναι αποτρεπτικός παράγων και ισχυρός ανταποδότης πληγμάτων.εκ του μακρόθεν. Όπως και στόλο για να ελέγχει σαν θαλάσσια δύναμη που είναι την Ανατολική Μεσόγειο. Drones για κάθε χρήση. Όλα αυτά μπορεί να τα παράγει η εγχώρια βιομηχανία.

Όσο για αεροπλάνα να μην πέσουμε στην παγίδα να αγοράσουμε μια εικοσάδα αμφιβόλου στελθ ικανότητας (αφου μόνο το 60% του ίχνους αυτού του τύπου αεροσκάφη είναι μη ανιχνεύσιμο, το υπόλοιπο 40% είναι ανιχνεύσιμο από ραντάρ με μπάντα υψηλών συχνοτήτων) και όλος ο προυπολογισμός πηγαίνει σε αυτά.

Στο δε χερσαίο πεδίο της μάχης θα πρέπει οι γραμμές άμυνας μας και απορρόφησης πρώτου πλήγματος να είναι κάτω από το έδαφος (όχι επιφανείας με πρότυπο την γραμμή Μπαρ Λεβ των Ισραηλινών στο Σινά) με δυνατότητες αντιμετώπισης χημικών όπλων. (‘Ορα πολέμους Ελληνοιταλικός εαρινή επίθεση, Ισραήλ-Χεζμπολλάχ όπου Ιταλοί και Ισραηλινοί δεν πέτυχαν τους αντικειμενικούς σκοπούς τους).

Βλέποντας όλα αυτά λοιπόν αναρωτιέμαι από ποιους θα ζητήσουμε στήριξη όταν έρθει η ώρα της αντιπαράθεσης είτε αυτή είναι διπλωματική που συνήθως καταλήγει σε γκρί απόχρωση, είτε είναι πολεμική όπου ο καθένας βγάζει έξω την ουρά του όμως στη μοιρασιά πάντα προβάλλουν στήθος και χέρι.

Έτσι λοιπόν σε λίγο καιρό ετοιμαστείτε. Ο δικτάτορας Ερντογάν με το κύρος του «ειρηνοποιού» θα ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αφού πρώτα προβεί σε τετελεσμένα τα τελευταία του πολλά χαρτιά και σίγουρα θα προσπαθήσει να κερδίσει μια παρτίδα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βγει χαμένος.

Και τότε οι λύσεις είναι δύο. Ή παραχωρείς κυριαρχικά δικαιώματα ή πηγαίνεις σε πολεμική σύγκρουση. Διαλέγεις και παίρνεις.

* Αποστράτου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας

Περισσότερα

Ε.-Ε. Αγαθοπούλου «Τα ΑμεΑ βιώνουν στο έπακρο τον αποκλεισμό, αντί της κοινωνικής ενσωμάτωσης»

Από το πολιτικό γραφείο της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο: «Την Τρίτη 11/02/20 πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα

Υπάρχουν βάθρες στο Κιλκίς;

Οι βάθρες αποτελούν γεωλογικούς σχηματισμούς που δημιουργούνται από την δύναμη των ορμητικών νερών ρεμάτων και χειμάρρων. Είναι ουσιαστικά μικρές πισίνες […]

Μωραίνει Κύριος…

«Μία ωραίαν πρωίαν …ηγέρθη», κοινώς …«ξύπνησε», και «ανακάλυψε» …«γύμνια» πού; Στην …«ποδοσφαιρική ενημέρωση του νομού μας»! (Όχι στην αθλητική, καθώς, […]