«Νεράιδες του Πόντου» στο Θέατρο Λόφου την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Πολιτισμός /

Αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου’’ που φιλοξενεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου ο δήμος Κιλκίς, ενσωματωμένη στο φετινό ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’.

‘’Οι Νεράιδες του Πόντου’’ διατρέχουν μια ταραγμένη εποχή μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Τα τραγούδια είναι κυρίως παραδοσιακά, ενώ οι ιστορίες έχουν αντληθεί από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Παμπουκίδου, γραμμένες στη Νέα Ελληνική, με κάποια χορικά στην Ποντιακή.

Στο επίκεντρο της παράστασης που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα ‘’Μελωδία’’ βρίσκεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αναφορές στην ζωή των ανθρώπων πριν και μετά την καταστροφή, στην προσαρμογή τους στη νέα πατρίδα και την άνθηση μιας νέας ζωής.

Αφορμή για την παράσταση αποτέλεσε η θλιβερή επέτειος των εκατό χρόνων από το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αιτία, το διαρκές χρέος κάθε ευαίσθητου και συνειδητοποιημένου ανθρώπου που αντιλαμβάνεται τον αγώνα ενάντια στην Αδικία ως προσωπικό του καθήκον.

Παίζουν και τραγουδούν: Όλγα Κουσώνου, Αγγελική Παμπουκίδου, Χριστίνα Κεμανετζίδου, Ανθή Κοτίδου, Αναστασία Κοτίδου, Μαριλένα Μιχαήλοβιτς

Μουσικοί: Θοδωρής Κοτίδης (λύρα) Βασίλης Κασούρας (λαούτο) Μαριλένα Μιχαήλοβιτς (βιολί) Δημήτρης Γουμπερίτσης (κοντραμπάσο) Πέτρος Ζώης (κρουστά) Γιάννης Καμπάς (πνευστά).

Έκτακτη συμμετοχή: Μπάμπης Κεμανετζίδης.

Η μουσικοθεατρική παράσταση αρχίζει στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έδρασαν άμεσα

Με την ανάρτηση του σχολίου μας γιά την τοποθέτηση αεροπανό κλείνοντας την πρόσβαση πεζών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου η υπηρεσία […]